FANS

tet262018

Testi i pështymës dhe ibuprofeni; strategjia e re kundër sëmundjes së Alzheimerit

Sipas një studimi të publikuar në “Journal of Alzheimer's Disease”, të dhënat në dispozicion deri më sot sugjerojnë se, në qoftë se ka filluar shpejt, një trajtim i përditshëm me ibuprofen mund të parandalojë...
transparent

shk192020

Osteoartriti i dorës, legenit dhe gjurit. Përditësohen pas shtatë vjetësh udhëzimet në SHBA

Janë përditësuar rekomandimet për menaxhimin e osteoartritit të dorës, legenit dhe gjurit. Botuar në internet në "Arthritis, care & research", ato janë pjesë e edicionit 2019 të udhëzimeve specifike mbi temën, hartuar nga Kolegji...
transparent

mar232020

EMA: Deklaratë mbi përdorimin e barnave antiinflamatore jo steroide për COVID-19

EMA është vënë në dijeni të sinjalizimeve, veçanërisht në media sociale, të cilat ngrenë shqetësime se marrja e barnave antiinflamatore jo steroide (FANS), të tilla si ibuprofeni...
transparent

qer222021

Dhimbja pas ndërhyrjeve ambulatore. Krahasim mes antiinflamatorëve dhe kodeinës

Kodeina përdoret gjerësisht për menaxhimin e dhimbjes pas operacionit dhe është opioidi më i përshkruar në Kanada. Për fat të keq, megjithatë, dihet se ajo shoqërohet me një sërë efektesh anësore dhe ka potencialin për abuzim...
transparent

sht112023

FANS-at shtojnë rrezikun kardiovaskular në rastet e diabetit të tipit 2

Sipas një studimi të botuar në "Journal of the American College of Cardiology", përdorimi i barnave antiinflamatore jo steroide (FANS) te pacientët me diabet melit të tipit 2...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>