ankth

shk132018

Depresioni i adoleshentëve. Një seancë e vetme mund të bëjë ndryshimin

Një seancë e vetme e kompjuterizuar, te psikologu, mund të sjellë një reduktim të kohëzgjatjes së depresionit, ankthit dhe problemeve të brendshme tek adoleshentët që janë më të rrezikuar prej tyre. “Ndërhyrjet me...
transparent

tet82018

Ankthi te fëmijët. Terapia e sjelljes nëpërmjet internetit tregon rezultate të dyfishta

Rezultatet e një studimi të botuar në “Lancet Child & Adolescent Health” tregojnë se terapia njohëse e sjelljes, zhvilluar nëpërmjet internetit mund të jetë efikase në trajtimin e ankthit te fëmijët. Çrregullimet e ankthit...
transparent

mar62019

Ankthi dhe depresioni. Pak vlerësohen ndërhyrjet pa ndihmën e profesionistëve

Sipas një rishikimi të literaturës, që është publikuar në “Lancet Psychiatry”, efikasiteti i pjesës më të madhe të ndërhyrjeve vetëkuruese për ankthin dhe depresionin që sugjerohen te fëmijët dhe te të rinjtë, në të vërtetë nuk...
transparent

pri122019

Perspektiva të reja terapeutike. Pse probiotikët mund të luftojnë ankthin

Ngjarjet stresuese luajnë një rol të rëndësishëm në gjenezën dhe në zhvillimin e simptomave funksionale ose psikosomatike, duke tjetërsuar mirëqenien dhe cilësinë e jetës. Këto ngjarje prodhojnë simptoma të ndryshme, mes...
transparent

mar52020

Kequshqyerja është e lidhur me ankthin psikologjik

Një ekip kërkimor në Kanada, ka zbuluar se kequshqyerja është një ndër faktorët që ndikojnë në ankthin psikologjik te të rriturit. Përveç treguesve nutricionalë, faktorë të tjerë që kanë rezultuar të lidhur me parehatinë psikologjike...
transparent

jan152021

Covid-19. Pasojat në shëndetin mendor të punonjësve shëndetësorë të vijës së parë

Një studim i ri, i botuar në “Journal of Psychiatric Research”, sugjeron se më shumë se gjysma e mjekëve, infermierëve dhe punonjësve të urgjencës që janë të përfshirë në menaxhimin e Covid-19, mund të rrezikojnë...
transparent

jan182021

Covid-19. Një studim hedh dritë mbi efektet afatgjata. Simptomat vazhdojnë edhe pas gjashtë muajsh

Sipas një studimi të botuar në “Lancet”, më shumë se tre të katërtat e pacientëve të shtruar në spital me Covid-19 paraqesin ende të paktën një simptomë gjashtë...
transparent

mar192021

Covid-19. Ja, si ka ndikuar pandemia në shëndetin mendor të punonjësve të shëndetësisë

Gjatë karantinës së parë për shkak të Covid-19, gati 60% e punonjësve të shëndetësisë dhe të kujdesit social që ishin në vijën e parë vuanin nga një çrregullim i shëndetit mendor, duke shfaqur normë shumë të lartë ankthi...
transparent

kor52021

Anksiolitiku nën rishqyrtim. Nën lupën e EMA-s, bari me bazë etifoxine

Medikamenti anksiolitik me bazë etifoxine, ka shfaqur disa efekte anësore të rralla, por serioze përballë një efikasiteti të ngjashëm me atë të placebos, ndaj EMA ka nisur rishqyrtimin e tij. Medikamenti, i autorizuar në disa vende...
transparent

gus102021

Ankthi dhe stresi pandemik te punonjësit e spitaleve. Një studim bën përmbledhjen e faktorëve mbrojtës

Koherenca e perceptuar, ose ndjesia se jeta ka kuptim dhe sfidat mund të klasifikohen në mënyrë gjithëpërfshirëse, luan një rol të rëndësishëm si faktor mbrojtës kundër stresit dhe ankthit nga pandemia te mjekët, infermierët...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>