interneti

shk162018

Fëmijët po flenë shumë pak. Tregoni kujdes me mediat sociale.

Ndikimi që mund të ketë media sociale në modelet e gjumit është një temë me shumë interes, duke pasur parasysh efektet negative të mungesës së gjumit, në shëndetin e njeriut. Kërkuesit kanë shqyrtuar lidhjen mes...
transparent

kor202018

Smartfonët e tabletat shtojnë rrezikun që fëmijët të vuajnë nga ADHD-ja

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA”, adoleshentët që kalojnë shumë kohë duke lundruar në ueb, duke luajtur, si dhe duke biseduar me miqtë e tyre në smartfonë e tableta, kanë më shumë gjasa të zhvillojnë simptomat e...
transparent

tet82018

Ankthi te fëmijët. Terapia e sjelljes nëpërmjet internetit tregon rezultate të dyfishta

Rezultatet e një studimi të botuar në “Lancet Child & Adolescent Health” tregojnë se terapia njohëse e sjelljes, zhvilluar nëpërmjet internetit mund të jetë efikase në trajtimin e ankthit te fëmijët. Çrregullimet e ankthit...
transparent

shk82024

Dr. Skënder Brataj: Interneti po shndërrohet në emergjencë shëndetësore.

Pavarësisht avantazheve të shumta që ka interneti, qëndrimi me orë të gjata, por edhe varësia që po krijojnë fëmijët tanë nga lojërat, po u shkakton dëme shëndetësore. Dr. Skender...
transparent

mar292024

OBSH: Shtohen rastet e bullizmit kibernetik

Rastet e bullizmit kibernetik në Evropë janë shtuar sipas një studimi, me një të ri në 6 që ka rënë pre e tij. Ky studim përfshiu modelet e bullizmit dhe dhunës te 279.000...
transparent

maj312024

Rrjetet sociale. SIP: ndikojnë negativisht edhe te 19-vjeçarët

Në moshën 19-vjeçare ne bëhemi më të brishtë dhe më të dobët në botën e rrjeteve sociale dhe internetit. Kjo ndodh si në moshën e adoleshencës, me ndryshimin që në moshën...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>