Fëmijë

qer142014

Një milion numri i adoleshentëve të vdekur në 2012ën

Tre shkaqet kryesore të vdekjeve të adoleshentëve të moshës 10-19 vjeç në botë janë: aksidentet automobilistike, infeksionet HIV/AIDS dhe vetëvrasjet, ndaërsa depresioni është shkaku kryesor i invaliditetit dhe sëmundshmërisë. Këtë na e thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë
transparent

qer162014

Nënave të ardhshme u duhet më shumë jod

Gratë shtatzëna dhe ato që janë në laktacion duhet të marrin më shumë jod me djetën e tyre ushqimore duke shtuar suplemente specifikë.
transparent

tet192015

Vonesat në vaksinim te fëmijët: shtohet risku për konvulsione

Sipas një studimi të publikuar në revistën "Pediatrics", risku për të pasur konvulsione rritet në rastet kur vaksinat shtyhen pas 15 muajve të parë të jetës.
transparent

qer282014

Londra publikon koston e trajtimit të femijëve autik

Sa është kostoja e ndihmës ekonomike dhe përkujdesjes shoqërore e personave me çrregullime të spektrit të autizmit (ASD)? Për të vënë tabelën e çmimeve ka menduar London School of Economics and Politicas Science...
transparent

kor42014

Anestezia gjenerale dëmton fëmijët nënpeshë

Anestezia gjenerale e tejzgjatur si në rastet e kirurgjisë për malformime kongenitale apo enterokolit duket se rrit rriskun për vdekje apo defiçit neurologjikë në të porsalindurit me peshë shumë të ulët trupore.
transparent

kor42014

Dr. Barie Karasani: “Shërbim pediatrik 24-orësh për të gjithë fëmijët që i drejtohen qëndrës sonë shëndetësore

Nis shërbimi i urgjencës pediatrike 24-orësh për të gjithë Tiranën. Duke filluar nga data 26 Qershor, stafit të pediatrëve të Qëndrës Spitalore “Nënë Tereza” i është shtuar edhe stafi i poliklinikave të Tiranës.
transparent

kor112014

ASHR, fokus mbi parandalimin e problematikave të stinës së nxehtë

Më datë 9 Korrik redaksia e Doktor33 iu bashkua stafit të promocionit pranë ASHR (Autoriteti Shëndetësor Rajonal) në seminarin me temë “Stina e nxehtë dhe problematikat e saj” e zhvilluar pranë Godinës së Trajtimit të Studentëve nr. 1.
transparent

kor142014

Countdown to 2015, The Lancet publikon programet e fokusuara mbi shëndetin e nënave dhe fëmijëve

U publikua më 30 qershor numri i rradhës i The Lancet i cili i dedikohej plotësisht “Countdown to 2015” i cili përmbledh rezultatet e 2014 mbi shëndetin e grave dhe fëmijëve, duke informuar lexuesit mbi gjendje e tanishme dhe vendimet që do të merren...
transparent

kor192014

Bakteret dhe alergenët mbrojnë fëmijët nga atopia

Në vitin e parë të jetës ekspozimi ndaj alergeneve dhe bakteret mund të kundërshtojë praninë e atopisë dhe wheezing, sipas një artikulli të botuar në Journal of Allergy and Clinical Immunology.
transparent

kor292014

The Lancet: Vëmendje dhe përkushtim obstetrikës dhe mamive

Obstetrika jetëshpëtuese. Kjo është tema kryesore e një sërë artikujsh të publikuar në The Luncet dhe të dedikuar rolit thelbësor të mamive në shpëtimin e jetëve të miliona grave dhe fëmijëve që në të kundërt do vdisnin gjatë ose pas shtatzanisë.
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>