mëlçi

dhj112014

Suplementet ushqyese, nga përdorimi i tepruar trefishohen lezionet në mëlçi

Gjatë 10 viteve të fundit, suplementet ushqimore dietike apo me bazë bimore të përdorura nga ndjekësit e bodybuilding apo gra të moshës së mesme në përpjekje për të humbur peshë, janë bërë shkak gjithmonë e më i rëndësishëm në dëmtimin e mëlçisë
transparent

maj132015

Të dhurosh mëlçi nuk kompromenton funksionet seksuale

Tek dhuruesit e mëlçisë, funksionet seksuale ripërtërihen gati një vit mbas ndërhyrjes mbasi ka pësuar një reduktim si para fazës së vlerësimit para ndërhyrjes, si në muajt mbas ndërhyrjes. Ky është përfundimi i një studimi të publikuar tek revista “Liver transplantation”. “Rezultatet sugjerojnë ...
transparent

nën182015

Hepatiti C, terapia e kombinuar e daclatasvir, sofosbuvir dhe ribavirine në pacientët me gjenotip 3 rezulton me efikasitet të lartë

Pacientët me hepatit C mbështetur nga virusi me gjenotip 3 mund të kenë norma të larta shërimi, të cilat arrijnë në 92% falë administrimit të kombinuar të daclatasvir, sofosbuvir dhe ribavirinës.
transparent

dhj42015

Virusi chikungunya mund të shkaktojë artralgji dhe encefalit

Virusi chikungunya i transportuar nga mushkonjat mund të shkaktojë encefalit kryesisht te të porsalindurit dhe te personat mbi 65 vjeç, sipas një studimi të publikuar në revistën “Neurology” i cili ka analizuar një shpërthim të këtij virusi mes viteve 2005-2006 në Madagaskar.
transparent

mar12018

Karcinoma hepatoqelizore. Cila teknikë imazherike e bën më mirë diagnostikimin e parakohshëm?

Një studim i gjerë shumë qendror perspektiv, i botuar në “Liver International” konfirmon në praktikën e përditshme specifikën e lartë të njërës prej tri teknikave të imazherisë për diagnostikimin e karcinomës hepatoqelizore me lezione 20-30 mm...
transparent

gus162018

Steatoza hepatike favorizohet nga obeziteti në fëmijërinë e hershme

Te fëmijët obezë apo në mbipeshë gjatë fëmijërisë së hershme, rritet rreziku për të zhvilluar shenjat e steatozës hepatike jo alkolike që në moshën 8-vjeçare, sipas një studimi të publikuar në “Journal of Pediatrics”...
transparent

pri222020

Nga zemra në intestin; ja se si e sulmon trupin tonë Covid-19

Siç raporton revista “Science”, virusi vepron ndryshe nga çdo patogjen tjetër që është parë ndonjëherë deri më tani. Infeksioni nga Covid-19 jo vetëm që sulmon mushkëritë, por edhe zemrën, enët e gjakut, veshkat, zorrët, sytë dhe trurin...
transparent

jan262021

Identifikohen gjashtë nëntipa të ndryshëm paradiabeti. Ja, cilët janë

Paradiabeti nuk është gjithmonë njëlloj: faza prodromale e diabetit të tipit 2, ndahet në gjashtë nëntipa të ndryshëm që ndryshojnë nga njëri-tjetri përsa i përket historisë natyrore të sëmundjes, rrezikut të diabetit dhe zhvillimit...
transparent

shk42021

Hepatiti B. Rekomandimet e reja për depistimin, nga Task Forca e Shërbimeve Parandaluese në SHBA

Në një artikull të botuar në “JAMA”, një panel ekspertësh nga Task Forca e Shërbimeve Parandaluese në SHBA kanë njoftuar se nisja e një programi depistimi mes të...
transparent

sht302021

Diabeti i tipit 2. Projektohet trajtimi i ri që synon të rivendosë ndjeshmërinë ndaj insulinës

"Obeziteti është një shkak i njohur i diabetit të tipit 2 dhe ne e kemi ditur prej kohësh që në obezitet, shtohet dhjami në mëlçi. Dhe, ndërsa steatoza hepatike përparon, incidenca e diabetit rritet", thotë studiuesi, duke shpjeguar...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>