Gluten

dhj182014

Gluteni dëmton edhe ata që nuk vuajnë nga celiakia

Gluteni është një rrezik edhe për ata që nuk janë me celiaki, dhe mund të shkaktojë çrregullime që mund të ngatërrohen me sindromën e zorrës së irrituar ose çregullime të tjera të sistemit të tretjes.
transparent

shk52016

Kujdesi ndaj glutenit te të porsalindurit nuk ka efekte parandaluese

Raporti midis celiakisë dhe moshës së futjes për herë të parë të glutenit në dietë është studiuar së fundmi nga një grup kërkuesish të European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition (Espghan), që kanë dalë në përfundimin se praktika e futjes së glutenit në dietën e të por
transparent

kor132017

Dietat pa gluten nuk japin përfitim te njerëzit që nuk vuajnë nga celiakia

Sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal, nuk ka ndonjë lidhje mes konsumit afatgjatë të glutenit në dietën e personave pa sëmundje celiakie dhe riskut për sëmundje kardiake koronare. Për më tepër kufizimi i glutenit mund të çojë në një marrje të reduktuar të drithërave integrale
transparent

kor112019

Celiakia. Gluteni i tepërt në fëmijëri, rrit mundësitë për të zhvilluar sëmundjen

Konsumi i lartë i glutenit në foshnjërinë e hershme shoqërohet me një rritje të rrezikut për celiaki (CD) dhe autoimunitet celiak (CDA), sipas një studimi të botuar në “American Journal of Gastroenterology”. Në moshën një...
transparent

shk22023

Celiakia shton rrezikun për probleme kardiovaskulare

Sipas një studimi të publikuar në "BMJ Medicine", njerëzit me celiaki edhe nëse kanë më pak faktorë rreziku të njohur për të zhvilluar sëmundje kardiovaskulare, kanë më shumë...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>