pagjumësi

nën272017

Trajtimi për pagjumësinë, i dobishëm edhe për patologji të tjera neurologjike

Zolpidem është i dobishëm, ndonëse me efekte të përkohshme, në trajtimin e një shumëllojshmërie të madhe çrregullimesh neurologjike, që lidhen shpesh me çrregullime të lëvizjes dhe të vetëdijes. Faktin e pohon Martin “Nick” Bomalaski nga Departamenti i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit në Universit
transparent

nën272017

Trajtimi për pagjumësinë, i dobishëm edhe për patologji të tjera neurologjike

Zolpidem është i dobishëm, ndonëse me efekte të përkohshme, në trajtimin e një shumëllojshmërie të madhe çrregullimesh neurologjike, që lidhen shpesh me çrregullime të lëvizjes dhe të vetëdijes. Faktin e pohon Martin “Nick” Bomalaski nga Departamenti i mjekësisë fizike dhe rehabilitimit në Universit
transparent

dhj52017

Ankth, depresion dhe çrregullimet e gjumit. Ja pasojat e agresionit ndaj mjekëve

Mjekët në Romë po bëhen gjithnjë e më shpesh objekt dhune dhe agresioni, duke zhvilluar më pas ankth dhe depresion. Fenomenin e ka denoncuar Urdhri i Mjekëve në kryeqytet, i cili sapo ka prezantuar një studim të përpunuar nga Universiteti “La Sapienza” në Romë në një kampion prej rreth 1000 mjekësh,
transparent

shk162018

Fëmijët po flenë shumë pak. Tregoni kujdes me mediat sociale.

Ndikimi që mund të ketë media sociale në modelet e gjumit është një temë me shumë interes, duke pasur parasysh efektet negative të mungesës së gjumit, në shëndetin e njeriut. Kërkuesit kanë shqyrtuar lidhjen mes...
transparent

maj292018

Pagjumësia dhe benzodiazepina. Efikasiteti bie pas katër javësh, efektet anësore vazhdojnë

Udhëzimet e reja të praktikës klinike të publikuara në “Canadian Family Physician”, kanë për qëllim t’u ofrojnë ndihmë mjekëve që të reduktojnë në mënyrë të sigurt përshkrimin e antagonistëve të receptorëve të...
transparent

jan152021

Covid-19. Pasojat në shëndetin mendor të punonjësve shëndetësorë të vijës së parë

Një studim i ri, i botuar në “Journal of Psychiatric Research”, sugjeron se më shumë se gjysma e mjekëve, infermierëve dhe punonjësve të urgjencës që janë të përfshirë në menaxhimin e Covid-19, mund të rrezikojnë...
transparent

mar222021

Pagjumësia. Rekomandimet e shoqatave shkencore mbi vlerësimin dhe kurimin

Pagjumësia, një problem shumë i përhapur, ende pak i diagnostikuar, kërkon diagnostikim të saktë dhe ndërhyrjen e duhur. Pesë shoqata shkencore kanë arritur një marrëveshje për vlerësimin dhe trajtimin e pagjumësisë në praktikën...
transparent

mar152022

Pagjumësia. Horizonte të reja trajtimi me bimë medicinale

Orët optimale të gjumit nuk përcaktohen a priori pasi kjo duhet vlerësuar subjektivisht. Si rregull, fëmijët dhe foshnjat mund të flenë më gjatë se të rriturit. Ajo që ka rëndësi është se si ndiheni dhe nëse gjumi juaj ka qenë cilësor...
transparent

maj182022

Korrelacion i mundshëm midis pagjumësisë dhe zhvillimit të diabetit të tipit 2. Të dhënat e reja

Sipas një studimi të botuar në Diabetes Care, pagjumësia, jo vetëm që mund të shtojë rrezikun e diabetit të tipit 2 në krahasim me ata që pushojnë normalisht gjatë natës, por mënyra e jetesës ose trajtimet me barna që...
transparent

sht82022

Dremitjet gjatë ditës janë të lidhura me një rrezik të shtuar për hipertension

Sipas një studimi të publikuar në Hypertension, një dremitje me baza të rregullta ditore shoqërohet me një rrezik më të lartë për hipertension, por edhe për iktus. Studimi u krye...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>