fertilitet

jan112018

Obeziteti. Rreziqet që pasojnë kirurgjinë bariatrike

"Numri i procedurave bariatrike që bëhen çdo vit në të gjithë botën, shtohet gjithnjë e më shumë, duke u shtuar kështu edhe mjekët që duhet të ndjekin dhe vëzhgojnë këta pacientë që paraqesin probleme të reja klinike, të cilat pas ndërhyrjes kirurgjike janë...
transparent

kor32018

Nga cilat kancere rrezikohemi, në bazë të gjendjes sonë ekonomike?

Një analizë gjithëpërfshirëse e rezultateve dhe modeleve të lidhura me kancerin, e publikuar në “JAMA Oncology”, tregon se kanceret e lidhura me stilin e jetesës, të tilla si kanceri i mushkërive, ai kolorektal dhe i lëkurës janë...
transparent

kor152019

Shtatzënia. Modeli i ri dinamik parashikon mundësinë për çiftet subfertile. Ja, si funksionon

Një model i ri dinamik është në gjendje të parashikojë mundësinë që kanë çiftet subfertile për të konceptuar një fëmijë, jo vetëm me kalimin e kohës, por edhe pas një periudhe trajtimi dhe menaxhimi të pritshmërive...
transparent

jan262021

Vaksinat Covid dhe rreziku për infertilitet. Ekspertët amerikanë kthejnë përgjigje

Nuk ekziston asnjë provë që vaksinat Covid-19 shkaktojnë infertilitet. Megjithatë, ky shqetësim ka bërë që disa profesionistë të shëndetësisë në Shtetet e Bashkuara të ngurrojnë për t'u vaksinuar. Një reagim befasues, sipas...
transparent

mar262021

Elementet që ndërhyjnë në sistemin endokrin gjatë shtatzënisë, mund të rrezikojnë pjellorinë e fëmijëve meshkuj

Burrat që iu janë ekspozuar në mitër substancave që ndërhyjnë në sistemin endokrin (EDC) kanë dy herë më shumë gjasa për të patur vëllim të spermës dhe numër...
transparent
transparent

sht72022

Migrena. Më e zakonshme te gratë që iu nënshtrohen trajtimeve të fertilitetit. Ja, pse

Trajtimi i fertilitetit te gratë me migrenë lidhet me një rritje të shpeshtësisë së dhimbjeve të kokës. Këto janë rezultatet paraprake të një studimi prospektiv i cili ka treguar se...
transparent

nën242022

Agjërimi me ndërprerje nuk ndikon në fertilitetin femëror

Të dhënat e disponueshme pohojnë se agjërimi me ndërprerje redukton peshën në mënyrë efektive, nga një studim i publikuar në Obesity, i nënshkruar nga Krista...
transparent

maj22023

Fertiliteti femëror. Studimi analizon rolin e ushqyerjes

Ushqyerja mund të luajë një rol të rëndësishëm në riprodhimin femëror dhe fekondimin in vitro, por numri i kufizuar i studimeve dhe mospërputhjet e të dhënave të...
transparent

kor112023

Endometrioza. Trajtimi me antibiotikë përmirëson lezionet e sëmundjes

Trajtimi me antibiotikë mund të çrrënjosë bakterin Fusobatorium dhe të jetë një qasje e mundshme për trajtimin e endometriozës te gratë. Këtë e ka shpjeguar Yutaka...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>