biopsi

maj22018

Terapia tumorale in vitro, e ardhmja e afërt për testimin e terapive para se t’u jepen pacientëve

Organoidet e tumoreve, pra, modelet tumorale, të rritura në kulturë nga qelizat e biopsisë së pacientëve dhe të zhvilluara për të hulumtuar mbi fiziologjinë e kancerit, mund të jenë të dobishme për vlerësimin e përgjigjeve ndaj...
transparent

tet302018

Transplanti i veshkave. Shumë organe nuk përdoren, për shkak të rezultateve të biopsisë

Shumë veshka që u janë hequr donatorëve të vdekur, nuk janë përdorur më tej për transplantim për shkak të rezultateve të biopsisë, pavarësisht se këto praktika nuk janë të pagabueshme dhe as të...
transparent

dhj32018

Kanceri cervikal. Në Kinë, testohet me sukses kontrolli me një vizitë të vetme

Një studim i sapobotuar në “Obstetrics & Gynecology” sugjeron një kontroll për kancerin e qafës së mitrës, me një kosto të reduktuar që siguron një vizitë të vetme, në të cilën bëhet një version i modifik...
transparent

maj52021

Kanceri i prostatës. Një test i ri urine për ta identifikuar dhe për të parashikuar agresivitetin e tij

Sipas një studimi të botuar në “Cancers”, një test i ri eksperimental, i njohur si ExoGrail, mund të tregojë jo vetëm praninë e kancerit të prostatës, por edhe agresivitetin e sëmundjes dhe mund të reduktojë me 35% numrin e...
transparent

mar302022

Kanceri i kokës dhe qafës i lidhur me HPV-në. Biopsia e lëngshme mund të shndërrohet në ekzaminimin e ri standard

Studiuesit nga Mass Eye and Ear dhe Mass General Hospital në SHBA kanë zhvilluar një biopsi të lëngshme që është në gjendje të zbulojë kancerin e kokës dhe qafës të lidhur me...
transparent

qer202023

Sëmundja inflamatore intestinale dhe iktusi. Marrëdhënia ndërmjet tyre

Pacientët me sëmundje inflamatore intestinale (IBD), një përkufizim që përfshin sëmundjen e Crohn-it, kolitin ulceroz dhe sëmundjen inflamatore intestinale të paklasifikuar...
transparent

sht132023

Steatohepatiti. Disa teste jo-invazive mund të shmangin biopsinë

"Aktualisht, diagnostikimi i MASH-it në fazë të hershme kërkon një biopsi të mëlçisë, e cila është një proces i dhimbshëm, invaziv dhe i kushtueshëm. MASH-i vazhdon...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>