karbohidrate

tet12018

Nuk ka asnjë dallim mes dietave me pak yndyrë dhe atyre me pak karbohidrate

Rezultatet e një studimi të gjerë të publikuar në “JAMA”, kanë treguar se ata që kanë ndjekur një dietë të shëndetshme me përmbajtje të ulët yndyrnash apo një dietë të shëndetshme me...
transparent

mar22023

Sëmundjet kardiovaskulare. Sheqernat e shtuara rrisin rrezikun

Sipas një studimi të botuar në “BMC Medicine”, marrja e fibrave në sasi të mëdha, zëvendësimi i niseshtës nga gruri i rafinuar dhe sheqernave të lira (ato të shtuara në ushqime)...
transparent

maj222023

Një hormon tregon se kush e metabolizon më mirë një dietë hiperkalorike

Rritja e përqendrimit të GLP-1 pas mbiushqyerjes me karbohidrate shoqërohet me rritjen e oksidimit të tyre, duke sugjeruar që GLP-1 mund të përfshihet në fleksibilitetin...
transparent

gus252023

Diabeti. Reduktimi i karbohidrateve ndihmon në menaxhimin e glicemisë

Ngrënia e një mëngjesi të varfër me karbohidrate duket se është një strategji e thjeshtë dietike që mund të përmirësojë disa nga variablat e monitorimit të vazhdueshëm të...
transparent

tet282024

Diabeti 2. Efekti i dietës me pak karbohidrate në prodhimin e insulinës

Studimi tregon se te të rriturit me diabet të tipit 2, një dietë me pak karbohidrate mund të rrisë funksionimin e qelizave beta të pankreasit të cilat janë përgjegjëse për prodhimin e...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>