antitrup

pri72020

Covid-19. Nis puna për zgjedhjen e "super antitrupave" që e bëjnë virusin të padëmshëm

Këta do të jenë plumba inteligjentë për ta sulmuar virusin direkt dhe specifikisht, falë antitrupave të prodhuar kundër Sars-CoV-2 nga pacientët e shëruar, të cilët kanë në...
transparent

qer262020

Nis zhvillimi i testeve njerëzore për një koktejl antitrupash që mund të bllokojnë coronavirusin e ri

Dy studime të botuara në “Science” përshkruajnë Regn-Cov2, krijuar nga Regeneron Pahrmaceuticals, një koktejl me dy antitrupa efektivë kundër coronavirusit të ri, i cili është gati të testohet te njerëzit. Studimi i parë...
transparent

kor212020

Covid-19. Studimi i Akademisë së Shkencave: 6-7 % e qytetarëve në Tiranë e kanë

Një studim i kryer nga Akademia e Shkencave, bazuar në testet serologjike në Tiranë, ka dalë në rezultatin se mesatarisht, vetëm 6-7 % e qytetarëve të Tiranës e kanë kaluar coronavirusin. Testi serologjik është kryer mbi...
transparent

tet52020

Lupusi, efikasiteti i antitrupit monoklonal te pacientët që nuk i përgjigjen terapisë standarde

Antitrupi monoklonal daratumumab, i cili synon qelizat plazmatike të kujtesës imune, është përdorur me sukses nga një ekip studiuesish gjermanë për të trajtuar dy paciente me lupus eritematoz sistemik, siç raportohet...
transparent

nën62020

Kohëzgjatja e imunitetit ndaj Covid-19 mund të jetë shumë e shkurtër

Një studim i botuar së fundmi në “MedRxiv”, ka treguar se përgjigjja e antitrupave ndaj Sars-CoV-2 bie me kalimin e kohës. “Analiza e testeve të shpejta me shpim të gishtit, të kryera në shtëpi nga mbi 365,000 njerëz në...
transparent

nën262020

Covid-19 dhe përgjigjja e antitrupave te pacientët diabetikë

Sipas një studimi të kryer në Spitalin “San Raffaele” në Milano dhe botuar në “Diabetologia”, as diabeti dhe as hiperglicemia nuk kufizojnë përgjigjen e antitrupave në pacientët e infektuar me Sars-CoV-2 dhe ky fakt...
transparent

dhj172020

Covid-19. Infeksioni i mëparshëm nga një coronavirus i ftohjes, mund të përkeqësojë sëmundjen

Sipas një studimi të botuar në “Frontiers in Immunology”, një infeksion coronavirusi i ftohjes, gjatë kohëve të fundit mund të jetë përgjegjës për një formë më të rëndë...
transparent

jan122021

Sars-CoV-2. Qëndrueshmëria e antitrupave pas infeksionit

Dy studime të publikuara në “Science Immunology” kanë dokumentuar qëndrueshmërinë e antitrupave kundër Sars-CoV-2 te qindra pacientë me Covid-19 deri në të paktën tre muaj, pas nisjes së simptomave. Në studimin...
transparent

jan182021

Covid-19. Një studim hedh dritë mbi efektet afatgjata. Simptomat vazhdojnë edhe pas gjashtë muajsh

Sipas një studimi të botuar në “Lancet”, më shumë se tre të katërtat e pacientëve të shtruar në spital me Covid-19 paraqesin ende të paktën një simptomë gjashtë...
transparent

shk262021

Antitrupat kundër Sars-CoV-2 transmetohen nga nëna te fetusi. Një studim e konfirmon

Antitrupat ndaj Sars-CoV-2 mund të transferohen nga nëna te fetusi, sipas një studimi të ri të botuar në “American Journal of Obstetrics and Gynecology”. “Meqenëse tani kemi një sasi të mjaftueshme provash që na lejojnë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>