gratë

shk252015

Simptomat vazomotorike në menopauzë: një studim dokumenton kohëzgjatjen

Në periudhën e tranzicionit midis fertilitetit dhe menopauzës simptomat vazomotorike si temperaturë e lartë dhe djersitje gjatë natës zgjasim afërsisht për 7 vjet për gati gjysmën e rasteve sipas një studimi të publikuar tek JAMA Mjeksi Interne (Jama internal medicine). Simptomat vazomotorike janë s
transparent

mar72015

Tek Gratë mbi 50 vjec ushtrimet e lehta fizike mbrojnë zemrën dhe enët e gjakut

Në krahasim me bashkëmoshataret e tyre sedenatere, gratë mbi moshën 50 vjec që kryejnë ushtrime fizike të lehta të paktën disa ditë në javë kanë mundësi më të pakta që të preken nga sëmundje të ndryshme si patologjitë cerebrovaskulare si iktusi, tromboembolizmi venoz ose sëmundje koronare kur të arr
transparent

mar92015

Një Dvd shpjegues ndihmon pacinetët gjatë rezonancës magnetike

Një Dvd i programuar për të ndihmuar personat që të përgatiten për një rezonancë magnetike përmirëson efikasitetin e ekzaminimit duke ulur njëkohësish ankthin e pacientit, sipas një studimi të publikuar tek Gazeta Britanike e shëndetit dhe psikologjisë (British journal of health psychology), thotë
transparent

pri222015

Të mbash mëndjen të ushtruar vonon shfaqjen e demencës

Kush merr pjesë në aktivitete artistike dhe artizanale ose shoqërohet me bashkëmoshatarë në pjesën e dytë të jetës mund të vonojë shfaqjen e defiçiteve të kujtesës dhe aftësisë njohëse të cilat shpesh çojnë në çmënduri kur arrihet një moshë madhore. Këto janë përfundimet e një studimi të publikuar .
transparent

maj92015

Post-menopausa, efektet e terapisë hormonale varen nga periudha kohore

Sipas një artikulli të publikuar tek JAMA ONCOLOGY ekziston një lidhje midis terapisë hormonale në menopauzë dhe rasteve të kancerit të gjirit. “Përdorimi i kësaj terapie gjatë menopuazës ka pësuar rënie të konsiderueshme mbas përfundimeve mbi rritjen e rrezikut të kancerit të gjirit mbas ...
transparent

maj152015

Rezultati “Asges” ndihmon për të përjashtuar (Cad) tek femrat në moshë të mesme

Rezultati “Asges” ose ndryshe (age/sex/gene-expression score) duket efikas për përjashtimin e patologjisë koronarike ostruktive (Cad) tek femrat në moshë të mesme me dhimbje të kraharorit, duke shmangur analizat e panevojshme diagnostikuese, kjo sipas një studimi të publikuar tek “Menopause” ...
transparent

mar242016

Projektligji për nxitjen e ushqyerjes me gji: Gjoba për mjekët dhe farmacitë që promovojnë qumështin artificial

Pas një procesi inspektimi në shkallë të gjerë nga Inspektorati Shtetëror i Shëndetit, janë evidentuar disa shkelje ligjore lidhur me promocionin e qumështit artificial në sistemin shëndetësor, si dhe shkelje në etiketat e këtij produkti. Ndër shkeljet që kanë të bëjnë me tregtimin e qumështit artif
transparent

mar162018

Sëmundjet e zemrës nuk janë “ekskluzive” për burrat. Nevojë urgjente studimesh specifike mbi gratë

Në një editorial për numrin e dytë të “Circulation”, është nënvizuar rëndësia për kërkime në lidhje me sëmundjet kardiake te femrat dhe me arsyet se pse këto kërkime nuk janë bërë deri më tani. Në një vend si SHBA-ja, ku një në katër gra vdes për shkak të sëmundjeve të zemrës, kjo mungesë...
transparent

mar212019

Rreziku kardiovaskular femëror. Roli i dietave yo-yo

Humbja dhe rifitimi i vazhdueshëm i peshës mund ta bëjë më të vështirë për gratë kontrollin e faktorëve të ndryshëm të rrezikut për sëmundjet kardiake, sipas një studimi paraprak të prezantuar në kongresin e Shoqatës Amerikane të...
transparent

kor42019

Gratë që bëjnë punë të lodhshme mendërisht, janë më të rrezikuara nga diabeti

Sipas një studimi të publikuar në “European Journal of Endocrinology”, gratë që bëjnë një punë të lodhshme mendërisht, kanë më shumë gjasa për të vuajtur nga diabeti i tipit 2. "Rezultatet e studimit tonë sugjerojnë se, një punë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>