ADHD

sht12015

EMA rekomandon aprovimin e një trajtimi për ADHD, çrregullimi nga mungesa e vëmendjes dhe hiperaktiviteti

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar dhënien e një autorizimi për hedhjen në treg të Intuniv (guanfacina) për trajtimin e çrregullimit nga mungesa e vëmendjes me hiperaktivitet (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder) te fëmijët dhe adoleshentët në moshën 6 deri 17 vjeç..
transparent

sht142015

Udhëzuesit ADHD, në shumë raste këshillat nuk ndiqen

Mes viteve 2009 dhe 2011 gati 80% e fëmijëve me shqetësime të deficitit në vëmendje dhe hiperaktivë (ADHD) kanë marrë një trajtim me bazë barnash, sipas një studimi të “Centers for disease control and prevention” (Cdc) të publikuar në “Journal of pediatrics”, me autore kryesore Susana Visser nga “Na
transparent

dhj172015

Methylphenidate, të përdoret me kujdes te pacientët me ADHD

Për trajtimin e çrregullimit të deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitetit (ADHD) "Cochrane" përpos promovimit rekomandon kujdes në përdorimin e Methylphenidate. ADHD prek rreth 5% të fëmijëve dhe prodhon simptoma sjelljeje që gjurmohen edhe në adoleshencë e moshë të rritur.
transparent

kor202018

Smartfonët e tabletat shtojnë rrezikun që fëmijët të vuajnë nga ADHD-ja

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA”, adoleshentët që kalojnë shumë kohë duke lundruar në ueb, duke luajtur, si dhe duke biseduar me miqtë e tyre në smartfonë e tableta, kanë më shumë gjasa të zhvillojnë simptomat e...
transparent

nën122020

ADHD. Kostot dhe faktorët parashikues të rezultatit

Dy studime australiane nxjerrin në pah disa elemente që lidhen me çrregullimin e deficitit të vëmendjes/hiperaktivitetit (ADHD). Ndërsa i pari identifikon faktorët kryesorë që mund të...
transparent

qer12021

ADHD: Agonistët alfa2-adrenergjikë, një mundësi trajtimi me më pak efekte anësore

Te fëmijët në moshë parashkollore, me çrregullime të deficitit të vëmendjes/hiperaktivitet (ADHD), barnat agoniste alfa2-adrenergjike mund të jenë efektive dhe të kenë më pak efekte anësore sesa stimuluesit...
transparent

gus202021

Teknikë e re pa barna për pacientët me deficit të vëmendjes dhe hiperaktivitet

Një teknikë e re, teknika neurofeedback, mund t’u japë mundësi pacientëve me çrregullime të deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitet (ADHD) të trajnojnë përqendrimin e tyre, në bazë të një reagimi të menjëhershëm të nivelit...
transparent

qer302022

Përdorimi i triptaneve në shtatzëni nuk rrit rrezikun e ADHD-së te fëmijët në moshën pesë vjeçare

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, foshnjat e lindura nga nëna që kanë përdorur triptan për të menaxhuar migrenën gjatë shtatzënisë, nuk janë më të...
transparent

pri262023

ADHD. Mikrobiota intestinale modifikon rrezikun

Trakti gastrointestinal i njeriut përmban një popullatë të madhe mikroorganizmash, duke përfshirë bakteret, viruset dhe kërpudhat, dhe disbioza në komunitetin mikrobik...
transparent

sht122023

ADHD-ja dhe lidhja shkak-pasojë me çrregullimet e shëndetit mendor

Sipas një studimi të publikuar në “BMJ Mental Health”, çrregullimi i deficitit të vëmendjes dhe hiperaktivitetit (ADHD) është një faktor rreziku i pavarur që ndikon në...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>