mbipesha

dhj152017

Artriti reumatoid, mbipesha ka efekte negative në përgjigjen ndaj trajtimit

Dy studime të reja janë përqendruar në temën e efekteve të mundshme të peshës mbi shëndetin e personave që vuajnë nga artriti reumatoid. Studimi i parë, i publikuar në “Arthritis Care & Research”, studion se sa mund të ndikojë mbipesha dhe obeziteti në mundësinë për të patur një përmirësim në fazën
transparent

dhj212017

Çfarë e përcakton suksesin apo dështimin pas rënies në peshë?

Një studim i publikuar në “American Journal of Nutrition”, ka krahasuar në disa studime, mënyrën se si janë përkufizuar njerëzit që rimerrnin ose jo peshë pas një ndryshimi të shkaktuar nga stili i jetesës. Sipas gazetës amerikane, këto kritere...
transparent

kor52018

Antipsikotikët shtojnë te të vegjlit masën dhjamore dhe ndjeshmërinë ndaj insulinës

Trajtimi me barna antipsikotike ka rezultuar i lidhur me rreziqe për shtim të peshë, diabet të tipit 2 dhe sëmundje të lidhura me to. Barnat antipsikotike përshkruhen zakonisht edhe jashtë indikacionit të tyre, te fëmijët me...
transparent

nën192018

Kanceri i pankreasit. Mbipesha gjatë adoleshencës mund të katërfishojë rrezikun

Kanceri i pankreasit është shkaku i gjashtë më i shpeshtë i vdekjeve për shkak të kancerit në botë dhe shumë studime e kanë lidhur obezitetin e të rriturve me një shtim të rrezikut për fillimin e kësaj sëmundjeje. Ne donim të...
transparent

dhj182018

Obeziteti: një tendencë që ndeshet në mikrobiomë që në moshën 2-vjeçare

“Ne kemi vënë re se përbërja e mikrobiomës intestinale në moshën 2-vjeçare lidhet me indeksin e masës trupore (IMT) të moshës 12-vjeçare. Duhet vënë re fakti që IMT-ja në moshën 2-vjeçare nuk ishte në mënyrë të konsiderueshme më e lartë te fëmijët që, më pas kanë...
transparent

maj82019

Diabeti. Për rënien në peshë, metformina është më efektive se ndërhyrjet në stilin e jetesës

Metformina mund të nxisë një humbje më të qëndrueshme të peshës afatgjatë sesa një ndërhyrje intensive mbi stilin e jetesës, sipas sugjerimit të një studimi të madh mbi parandalimin e diabetit, të botuar në “Annals of...
transparent

jan292020

Indeksi i ulët i masës trupore, ndihmon edhe ata më pak të rrezikuar për diabet

Indeksi i ulët i masës trupore është i lidhur në mënyrë konstante me një rrezik të reduktuar për diabet të tipit 2 mes popullatës me histori familjare, faktorë rreziku gjenetik dhe peshë të ndryshme, sipas një studimi të ri të publikuar në...
transparent

kor222020

Kanceri i gjirit: efikasiteti i kimioterapisë varet nga pesha

Përgjigjja ndaj një bari të zakonshëm kimioterapie, docetaxelit, mund të jetë i ndryshëm në gratë me kancer të gjirit, në varësi të indeksit të masës së tyre trupore (BMI). Një studim retrospektiv sugjeron se pacientet në...
transparent

kor302020

Ushqimi dhe shëndeti. Ka rëndësi jo vetëm çfarë e sa hani, por edhe se kur

Të hash mëngjes rregullisht, të shpërndahet marrja e kalorive përgjatë gjithë ditës (duke ulur gradualisht karbohidratet), të hash pak, shpesh dhe jo “vonë”. Sipas ekspertëve, kjo është receta për një shëndet të mirë. Pra, nuk është...
transparent

jan112021

Për rënien në peshë te fëmijët, pak rëndësi kanë gjenet

Sipas një studimi të botuar në “Jama Pediatrics”, gjenet luajnë një rol të vogël në rënien në peshë përmes ndërhyrjeve në stilin e jetës te fëmijët në mbipeshë ose obezë. “Rezultatet sugjerojnë se është më e rëndësishme...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>