sheqer

mar82018

A janë të paanshme studimet klinike të financuara nga industria ushqimore?

Sipas një studimi të publikuar në “Science”, fakti që kërkuesit e Harvardit në vitet gjashtëdhjetë janë subvencionuar nga industria e sheqerit, nuk do të thotë se studimet e tyre kanë qenë të njëanshme, kur kanë vënë në dukje rreziqet...
transparent

maj132019

Për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare, ndihmojnë etiketat me përmbajtjen e sheqerit

FDA-ja ka njoftuar në vitin 2016, një shqyrtim të etiketave Nutrition Facts, duke e bërë të detyrueshëm etiketimin që njofton mbi përmbajtjen e sheqernave të shtuara. Qëllimi...
transparent

gus62019

Diabeti. AMD: Në verë, gjysma e pacientëve rrezikon të gabojë me trajtimin

I nxehti të heq urinë ose të zgjon dëshirën për ta zëvendësuar vaktin me një akullore apo me një sasi të mirë frutash. Rezultati: nëse vuani nga diabeti dhe nuk përshtatni terapinë, papritur mund të përballeni me rënie të sheqerit...
transparent

gus32022

Shtatzënia. Ushqimet e yndyrshme dhe me sheqer mund të kenë efekte negative edhe te gratë me peshë normale

Një dietë e pasur me sheqer dhe yndyrë, si burgerë, patate të skuqura dhe pije me gaz, mund të ndikojë negativisht në qumështin e gjirit dhe shëndetin e foshnjës edhe para...
transparent

mar22023

Sëmundjet kardiovaskulare. Sheqernat e shtuara rrisin rrezikun

Sipas një studimi të botuar në “BMC Medicine”, marrja e fibrave në sasi të mëdha, zëvendësimi i niseshtës nga gruri i rafinuar dhe sheqernave të lira (ato të shtuara në ushqime)...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>