trajtim

qer62018

Mjekët e përgjithshëm druhen t’ua ndryshojnë barnat të moshuarve. Cilat janë shkaqet?

Bluzat e bardha e kanë përgjithësisht të lehtë të ndryshojnë mjekimin (heqje e barnave të përshkruara ose reduktim i dozave të tyre, nëse nuk konsiderohen më të përshtatshme me qëllimet e trajtimit, gjë që ka...
transparent

qer142018

Virusi i gripit nuk rëndon astmën, por rrezikon efikasitetin e trajtimit

Patogjenet respiratore nuk e rëndojnë ashpërsinë e episodeve akute astmatike, por përbëjnë një rrezik në rritje për mungesë efektiviteti të trajtimit, sidomos në rastet me prani të virusit respirator sincitik, gripit dhe...
transparent

gus302018

Vlerësimi i shpejtë i iktusit nuk e përjashton trajtimin korrekt

Në vitin 2011, e kemi zvogëluar kohën nga sjellja në spital, te trajtimi, në më pak se 20 minuta. Megjithatë, ne dëshironim të monitoronim nëse kishim arritur të ruanim saktësinë e procesit tonë diagnostikues, pavarësisht...
transparent

sht102018

Monitorimi i glicemisë në kohë reale për një periudhë të shkurtër, përmirëson terapinë

Ndikimi i RT-CGM në menaxhimin e diabetit të tipit 1 mbetet i paqartë te pacientët që e kontrollojnë sëmundjen jo në mënyrë optimale. Studimi DIACCOR ka si qëllim, pikërisht përshkrimin e vendimeve të trajtimit dhe...
transparent

sht252018

Reumatologji. Respektimi i rreptë i udhëzimeve rrit rrezikun e mbidiagnostikimit. Ja, se si...

Reumatologët duhet të tregohen të kujdesshëm në zbatimin e gjashtë paradigmave të zakonshme të trajtimit reumatologjik, sepse çdonjëra prej tyre mund të çojë në mbidiagnostikim dhe mbitrajtim, sipas...
transparent

tet92018

Nga kurat pediatrike, tek ato për të rritur. Problemi i tranzicionit te diabetikët

Sipas një studimi të botuar në “Diabetic Medicine”, në provincën kanadeze të Ontarios, ku shërbimet mjekësore dhe spitalore janë përgjithësisht të kënaqshme, një përqindje e madhe e të rinjve me diabet nuk marrin trajtim të...
transparent

tet102018

Depresioni pas lindjes. Baballarët vuajnë thuajse sa nënat

Baballarët kanë pothuajse po aq mundësi sa nënat për të rezultuar pozitivë në kontrollet për depresion pas lindjes, sipas një studimi të publikuar në “JAMA Pediatrics”. Prindërimi sjell ndryshime të mëdha në...
transparent

nën22018

Diabeti 2. Studimi krahason tre llojet e trajtimeve

Jo të gjitha barnat për trajtimin e diabetit të tipit 2 kanë të njëjtin efekt, përkundrazi, një klasë e këtyre barnave mund të mos e zvogëlojë rrezikun e vdekjes, krahasuar me placebon. Këtë e sugjerojnë rezultatet e një studimi të...
transparent

nën152018

Ablazioni me radiofrekuencë monopolare redukton nodujt tiroidë beninjë

Një cikël trajtimi me RFA monopolare është i sigurt dhe shumë efikas në kuptimin e reduktimit të vëllimit të nodulit, lehtësimit nga simptomat lokale dhe, te pacientët me hipertiroidizëm, mund të...
transparent

nën192018

Hemorroidet dhe kirurgjia. Diltiazemi tregon efikasitet mbi nitratet

Sfinkteri anal i brendshëm ka mekanizma fiziologjikë që e mbajnë të kontraktuar. Inervimi kolinergjik është një mekanizëm i varur nga kalciumi. Shumë kërkues kanë menduar kështu të shfrytëzojnë këtë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>