mish

mar22020

Ngrënia e mishit të kuq dhe atij të përpunuar, shton rrezikun e sëmundjeve kardiake

Një studim i botuar në “JAMA Internal Medicine” e lidh mishin e kuq dhe atë të përpunuar, domethënë sallamin, salsiçet, proshutën e të tilla me radhë, me një rrezik të shtuar për sëmundje të zemrës dhe vdekje. Me fjalë të tjera...
transparent

qer102021

Plakja e arterieve mund të ketë lidhje të drejtpërdrejtë me proteinat shtazore

Një përbërës i prodhuar në intestin pasi është konsumuar mish i kuq, dëmton arteriet dhe mund të luajë kryesor në rritjen e rrezikut për sëmundje kardiake gjatë plakjes, sipas një studimi të publikuar në "Hypertension"...
transparent

gus292022

Diabetikët që konsumojnë më pak ushqime të përpunuara gjatë mbrëmjes mund të jetojnë më gjatë

Diabetikët që konsumojnë sasi të vogla të ushqimeve të përpunuara në mbrëmje dhe ushqime të pasura me karbohidrate herët gjatë ditës dhe jo gjatë mbrëmjes...
transparent

jan172023

Dieta mesdhetare në shtatzëni redukton rrezikun për preklampsi

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA Network Open” dhe të nënshkruar nga studiuesit e Qendrës Mjekësore "Cedars-Sinai", Los Anxhelos, gratë shtatzëna që ndjekin...
transparent

sht52024

Ndikimi i reduktimit të konsumit të mishit të kuq dhe atij të përpunuar

Në një studim të publikuar në Lancet Planetary Health u vlerësua se reduktimi me 30% i konsumit të mishit të kuq të përpunuar dhe të papërpunuar, mund të sjellë reduktim të...
transparent

tet112024

Dieta e shëndetshme në fëmijëri redukton rrezikun për sëmundje inflamatore intestinale

Më shumë peshk dhe perime dhe më pak pije me sheqer në moshën 1 vjeçare përkthehet në rrezik më të ulët për sëmundje inflamatore intestinale më vonë në jetë, sipas një...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>