Evropë

sht302020

Kongresi ESMO: Ende shumë pabarazi në trajtimin e kancerit në Evropë. Shqipëria, vendi me numrin më të ulët të studimeve

Sipas konkluzioneve të dy studimeve të botuara në “Annals of Oncology” dhe të prezantuara në ESMO 2020, në Evropë, qasja ndaj barnave kundër kancerit nuk është aspak...
transparent

sht202021

Depresioni në Evropë është shumë i përhapur, veçanërisht te gratë dhe të moshuarit. Ja, vendet më të prekura

6.4% e popullsisë evropiane vuan nga depresioni, sipas një studimi të publikuar në Lancet Public Health. “Kjo shifër është shumë më e lartë se ajo e vlerësuar nga...
transparent

nën122021

Covid-19. OBSH: Ka rënie në çdo vend të botës. Vetëm në Evropë ka rritje. Në Francë është shfaqur një mutacion i ri

Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaron se vdekjet nga coronavirusi u rritën me 10% në Evropë gjatë javës së kaluar, duke e bërë atë rajonin e vetëm në botë ku...
transparent

shk82022

Shqipëria, numrin më të lartë të rasteve me COVID në rajon!

Shqipëria, thotë Euractiv, renditet e para në rajon dhe e pesta në Evropën Lindore dhe Azinë Qendrore për numrin e infeksioneve me COVID, të regjistruara në periudhën janar 2020-shtator 2021. Për këtë, citohet një studim i botuar...
transparent

shk152024

ECDC. Nivelet e gripit akoma të larta në Evropë. Covidi dhe RSV-ja në rënie.

Gripi vazhdon të jetë i pranishëm në Evropë me nivele të ngritura deri në 71% në vendet të cilat kanë dërguar të dhënat e tyre në zyrën rajonale të OBSH-së për...
transparent

mar42024

Ndotja dhe shëndeti. BE prezanton masa radikale për cilësinë e ajrit

Presidenca e Këshillit Evropian dhe përfaqësuesit e PE-së, mundën të arrinin një konsensus politik të përkohshëm mbi normat më të ashpra për luftimin e ndotjes atmosferike...
transparent

mar112024

Raporti i ECDC: Numër i lartë infeksionesh seksualisht të transmetueshme në Evropë

Qendra Evropiane për parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve (ECDC) raporton një shtim shqetësues të rasteve të sifilizit, gonorresë dhe klamidias në Evropë...
transparent

pri192024

Hemopatitë malinje. Prof. Arben Ivanaj: Cili është roli i transplantit të palcës gjatë 2024?

Hemopatitë malinje, të tilla si leucemitë, limfomat, apo mielomat kanë shënuar rritje në Shqipëri, një trend në rritje ky edhe në të gjitha vendet e Ballkanit e Evropës. Shefi...
transparent

pri302024

H5N1, alarmohet OBSH!

Epidemiologu veteriner Kujtim Mersini: Risku është i madh, pasi ka nisur shtegtimi i shpendëve. Pandemia e gripit të shpendëve H5N1, e cila ka alarmuar Evropën
transparent

pri302024

H5N1, alarmohet OBSH!

Epidemiologu veteriner Kujtim Mersini: Risku është i madh, pasi ka nisur shtegtimi i shpendëve. Pandemia e gripit të shpendëve H5N1, e cila ka alarmuar Evropën dhe jo...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>