Hemorragji

maj222015

Iktusi hemorragjik gjatë ushtrimeve fizike, shkaku: beta-metilendietilamina

Prania e beta-metilendietilamina (Bmpea) në një integrator ushqimor, me shumë gjasa ka shkaktuar një iktus hemorragjik në një grua të shëndetshme, kjo sipas një studimi të publikuar te “Annals of internal medicine”. “Ngjarja është shfaqur pak pasi pacientja kishte filluar ushtrimet fizike-, thotë ..
transparent

shk292016

Hemofilia, një preparat i ri përmirëson standardet e trajtimit

Përmirësimi i standardeve të trajtimit për pacientët me hemofili: është ky një nga avantazhet e mundshme të ofruara nga efmoroctocog alfa (rFVIIIFc), faktori VIII rekombinant i aprovuar pak muaj më parë në BE. Mundësia për të parandaluar më mirë hemorragjitë me një frekuencë të reduktuar administrim
transparent

maj302016

Antikoagulantët e rinj oralë përballë warfarin-ës dhe hemorragjitë gastroenterike

Antikoagulantët e rinj oralë (Noac) kanë një efikasitet të barabartë me warfarin-ën tradicionale, por një profil tolerance e sigurie shumë herë më të mirë, meqë lidhen me një reduktim të ndjeshëm të riskut hemorragjik (veçanërisht atij cerebral, nga 35% në 64%). Por te disa pacientë (në rreth 20-25
transparent

qer242016

Në hemorragjinë intracerebrale përmasat e hematomës shtojnë riskun për demencë të hershme

Shfaqja e demencës së hershme pas një hemorragjie intracerebrale është ngushtësisht e lidhur me dimensionet dhe pozicionin e hematomës, ndërsa demenca e vonë është e shpeshtë mes pacientëve me hemorragji të mëparshme intracerebrale dhe nuk duket e lidhur me karakteristika të veçanta të episodit aku
transparent

gus292016

Pacientët e prekur nga kanceri i gjakut, së shpejti me një terapi të re bazuar në transplantin e qelizave staminale

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka rekomanduar autorizimin për emetimin e kushtëzuar në Bashkimin Europian të Zalmoxis, një produkt i ri mjekësor për terapitë e avancuara (ATMP). Zalmoxis rekomandohet si terapi shtesë për trajtimin e pacientëve të rritur që i janë nënshtruar transplantit haploid
transparent

tet172016

Trajtimi farmakologjik inefikas në format e trashëguara të epistaksis

Dy studime të publikuara në revistën “Jama” kanë ekzaminuar efikasitetin e spray-eve nazalë për reduktimin e frekuencës dhe kohëzgjatjes së epistaksis nga telangiektazia hemorragjike e trashëguar (HHT), sëmundje e karakterizuar nga enë gjaku të brishta në subjekte me hemorragji të rënda, madje të rr
transparent

tet262016

Citalopram dhe kokaina, sinjalizime për një ndërveprim të mundshëm

Ndërveprimi mes një bari dhe një substance të paligjshme objekt abuzimesh, është një mundësi që duhet konsideruar kur përshkruhet nga mjeku. Sugjerimi vjen nga Agjencia Britanike e Barnave (Mhra) duke marrë për bazë sinjalizimin e një rasti të dyshimtë ndërveprimi mes citalopram dhe kokainës te një
transparent

sht212018

Patologjia e akumulimit të beta amiloidit mund të vijë nga instrumentet kirurgjikale

Patologjia që vjen nga akumulimi i beta amiloidit në tru, mund të transmetohet nga instrumentet neurokirurgjike të kontaminuara, sipas një studimi të ri të publikuar në “Acta Neuropathologica”. Dihet se proteinat jonormale të...
transparent

tet302018

Rritet numri i aksidenteve vaskulare cerebrale. 40% e pacientëve mbeten të invalidizuar

Goditjet në tru apo ishemitë dhe hemorragjitë cerebrale, çdo ditë e më shumë po prekin shqiptarët dhe jo vetëm. Për këtë arsye, mjekët neurologë u bëjnë thirrje njerëzve të bëjnë kujdes dhe, që në shfaqjen e simptomave të para, siç...
transparent

pri102019

Gratë që i nënshtrohen fekondimit in vitro, kanë më shumë komplikacione në shtatzëni

Sipas një kërkimi të publikuar në “Canadian Medical Association Journal”, gratë që i nënshtrohen fekondimit in vitro janë më të prirura për të patur komplikacione të rënda gjatë shtatzënisë, si hemorragjia e rëndë postpartum...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>