EMA

nën12014

Risi nga agjensitë botërore të barnave, në fokus trajtimi i fëmijëve

EMA ka autorizuar me një procedurë të qendërzuar një version biologjikisht të ngjashëm të insulinës glargine (Abasria di Eli Lilly e Boehringer Ingelheim) e krahasueshme në sekuencën aminoacide dhe efekte me analogun tjetër aktualisht në treg Lantus...
transparent

nën142014

EMA aprovon përshkrimin e IDegLira (insulinë degludec+liraglutide)

Agjensia Europiane e Barnave, EMA ka autorizuar tregtimin e IDegLira (Xultophy e Novo Nordisk) për trajtimin e Diabtit Mellitus tip 2 në të rriturit.
transparent

dhj12014

Protezat ortopedike: Nevojiten rregulla të reja për përdorimin e tyre

Jo gjithmonë e reja është më e mirë se e vjetra. Kjo, të paktën, është ajo që ndodh për protezat koksofemorale dhe ato të gjurit sipas një shqyrtimi të literaturës të botuar në British Medical Journal: protezat më të fundit, në fakt, nuk duket të ketë përfitime të rëndësishme klinike...
transparent

jan52015

Ebola: EMA publikon trajtimin provizor

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) ka publikuar raportin e parë provizor mbi rishikimin e trajtimeve për Ebola-n në fazën e zhvillimit. Sipas raportit, aktualisht nuk...
transparent

jan312015

EMA autorizon ramucirumab për karcinomën gastrike, të linjës së dytë

Komisioni Europian ka lejuar tregtimin e ramucirumab në të rriturit, në kombinim me paclitaxel per trajtimin e adenokarcinomës gastroezofageale (GEJ) së avancuar pas përfundimit të kimioterapisë, dhe përdorimin e tij si monoterapi...
transparent

qer232015

Përdorimi i inhibitorëve të pompës protonike dhe risku i infarktit të miokardit

Disa studiues amerikanë nga instituti “Houston Methodist Research Institute” kanë hetuar lidhjen e mundshme mes shfaqjes së infarktit të miokardit (edhe te subjektet që nuk kishin histori të patologjive kardiovaskulare të rënda) dhe marrjes së inhibitorëve të pompës protonike (PPI), gjerësisht e ang
transparent

kor92015

Endometrioza, Lorenzin: Ministria angazhohet për cilësinë e jetës së pacienteve

Janë të shumta aksionet e ndërrmarra nga Ministria e Shëndetësisë për luftën kundër endometriozës, një sëmundje e cila është në gjëndje që të ndryshojë thellësisht cilësinë e jetës të atij që e vuan. Kështu shprehet ministri Beatrice Lorenzin në një deklaratë për shtyp të datës 25 qershor të ...
transparent

kor132015

EULAR 2015: pajisje të reja diagnostikuese për terapi të aprovuara

Efikasiteti i një aplikacioni për iPad i cili ndihmon djem dhe vajza me artrit idiopatik (JIA) për të folur për dhimbjen e tyre është treguar nga një studim tek kongresi i XVI vjetor i “Lega Europea contro le Malattie Reumatiche (Eular 2015)” i cili është zhvilluar nga datat 10 deri në datat 13 ...
transparent

kor162015

Greqia ndalon eksportin e 25 lloje barnash. Spitalet denoncojnë mungesat

Kur sytë e botës i janë drejtuar Greqisë dhe masave të reja që duhet të implementojë në ekonomi, shëndetësia në këtë vend është shumë pranë kolapsit. "Tashmë problemet shëndetësore të grekëve zgjidhen me të njëjtat ndihma që jemi mësuar t'u japim vendeve në zhvillim, - shprehet komisioneri i ...
transparent

sht72015

Patch transdermal fentanyl, AIFA sinjalizon risqet e mundshme

"Vazhdojnë sinjalizimet për raste të ekspozimit aksidental ndaj patch transdermal fentanyl, sidomos tek fëmijët". Kjo është përmbledhja e një deklarate të lëshuar nga AIFA në marrëveshje me Agjencinë Evropiane të Barnave
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>