Statina

gus312015

Staninat si parandaluese primare, udhëzimet e fundit përmirësojnë përshtatshmëritë

Udhëzimet e publikuara në 2013-ën nga Kolegji Amerikan i Kardiologjisë dhe nga Shoqata Amerikane e Zemrës (Acc/Aha) mbi përdorimin e staninave për menaxhimin e hiperkolesterolemisë, kanë çuar në përmirësime të rëndësishme në qasjen e terapisë për parandalimin primar të sëmundjes kardiovaskulare,
transparent

pri202016

Humbja akute e kujtesës dhe terapia me statina ose barna të tjera hipolipemizuese

Statinat (STAT) janë hipokolesterolemizuesit më të përshkruar dhe ekzistojnë prova për përfitimet e tyre në sistemin nervor qendror falë aftësisë së tyre për të reduktuar formimin e pllakave beta-amiloid në tru duke vonuar zhvillimin e demencës. Nga ana tjetër janë raportuar në studime klinike ras
transparent

gus92016

Jo gjithmonë me statina ulet risku për efekte anësore kardiake madhore

Një studim i publikuar në “Jama Internal Medicine” dhe i drejtuar nga Morton Leibowitz, studiues në institutin “Clalit Research” në Tel Aviv Izrael
transparent

nën282016

Statinat, efekt diabetogjen modest, por më të madh te personat me risk të lartë

Sipas një studimi të publikuar në “The American Journal of Cardiology”, incidenca e diabetit melit tip 2 e shkaktuar nga trajtimi hipolipemizues me statina është relativisht e ulët te personat jo diabetikë. “Qëllimi i analizës sonë ishte që të vlerësonim në kontekstin e insulino-rezistencës (e ident
transparent

jan312017

Hiperkolesterolemia, barnat jo statinike përdoren më pak pas Udhëzuesve të 2013-s

Një analizë e publikuar në “Journal of the American College of Cardiology” tregon se formularët “Medicare” kanë kufizuar mbulimin me disa barna hipolipemizuese jo statinike sipas indikimeve të Udhëzuesve të vitit 2013 të American College of Cardiology/American Heart Association, të cilat nënvizonin
transparent

mar132017

Alzheimer, risku mund të reduktohet me statina

Sipas një studimi të publikuar në “Jama Neurology” që ka analizuar të dhënat e Medicare, përdorimi i statinave lidhet me një reduktim të riskut të sëmundjes Alzheimer (AD), i cili ndryshon në bazë të llojit të statinave dhe etnisë së pacientit. “Këto rezultate duhen konfirmuar nga studime klinike të
transparent

maj92017

Terapia me statina, ndryshojnë kriteret në SHBA: Të paktën një faktor risku shtesë

Sipas një studimi të publikuar në Jama, aderimi në udhëzuesit e U.S. Preventive Services Task Force (Uspstf) për terapinë me statina në krahasim me udhëzuesit shkencorë të 2013-s të Kolegjit Amerikan të Kardiologjisë/Shoqatës Amerikane të Zemrës (Acc/Aha), mund të çojë në reduktimin e rreth 9 milion
transparent

gus112017

Efekt i mundshëm noceb te pacientët me dhimbje muskulore dhe në terapi me statina

Sipas një studimi të publikuar në The Lancet, kur pacientët nuk janë të vetëdijshëm se po përdorin statina, nuk regjistrohet një rritje e simptomave muskulore, por kur e dinë se po i përdorin ekziston një mundësi më e madhe që të sinjalizojnë simptoma të cilat lidhen me efektin nocebo (autosugjestio
transparent

kor32018

Hiperkolesterolemia e rëndë. Çfarë e mban të ulët përqindjen e pacientëve që marrin statina?

Më pak se 40% e subjekteve me hiperkolesterolemi të rëndë, përdor terapinë e duhur farmakologjike. Ndërgjegjësimi në lidhje me nivelet e larta të kolesterolit ishte më e lartë, më shumë se 80% në frekuencën mes të...
transparent

gus162018

Rreziku kardiovaskular dhe avantazhet e uljes së kolesterolit LDL nën vlerat e këshilluara

Një ulje e vlerave të kolesterolit LDL nën kufijtë aktualë mund të reduktojë rrezikun kardiovaskular, sipas rezultateve të një studimi të publikuar në “JAMA Cardiology”. Te pacientët me nivele LDL-C fillestare prej...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>