Urdhri i Mjekut

shk22018

Urdhri i Mjekut: Këtë vit nuk tolerohet askush. Mjekët pa kredite, nuk licencohen!

Kemi pasur raste kur mjekët kanë ardhur të rinovojnë licencën, por ua kemi refuzuar. U kemi thënë të përgatiten për provim, pasi nuk do të tolerohet askush, pa dallim", thekson Dr. Ibrahimaj...
transparent

shk132018

Konsenti: Mjekë dhe pacientë, i marrin vendimet së bashku

Nga Dr.Fatmir Brahimaj President i Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë Duke vlerësuar rëndësinë e jashtëzakonshme të komunikimit mjek-pacient, të drejtën e informimit dhe të marrjes së pëlqimit të të sëmurit...
transparent

tet232018

“Eksodi” i mjekëve drejt vendeve të Perëndimit nuk ndalet

Mjekët shqiptarë gjithnjë e më shumë po synojnë të punojnë në vendet e Bashkimit Europian. Janë kryesisht mjekët e rinj ata që pasi janë praktikuar në spitalet tona, tani kanë vendosur t'i braktisin ato për kushte më të mira pune, por...
transparent

jan162019

Kreu i Urdhrit të Mjekut: Mjekët, të pambrojtur nga ligji, detyrohen të bëjnë mjekësi defensive

Mjekët shqiptarë janë të ekspozuar ndaj ligjit dhe ata mund të ndiqen penalisht për çdo gabim mjekësor. Për të evituar ndjekjen penale, ata janë të detyruar që të përdorin mjekësinë defensive, e cila ka kosto të shtuara për...
transparent

nën42019

Kreditet e mjekëve. Tani përllogariten çdo 5 vjet, njëlloj me afatin e licencës

Çdo mjek i punësuar si në sistemin shëndetësor publik, ashtu edhe në atë privat, duhet të plotësojë 30 kredite në vit duke marrë pjesë në konferenca apo aktivitete shkencore mjekësore që synojnë rifreskimin e njohurive në këtë fushë...
transparent

nën52019

Mjekët shqiptarë drejt Gjermanisë. 160 largime përgjatë vitit 2019

Mjekët e rinj që dalin nga sistemi ynë arsimor, duket se synojnë gjithnjë e më shumë vendet e Perëndimit për të ushtruar profesionin e tyre. Gjermania është shteti që u ka hapur derën mjekëve të rinj dhe jo vetëm. Në zyrat e...
transparent

jan142020

Dr. Fatmir Brahimaj, President i UMSH: Mjekët, të predispozuar për probleme shëndetësore, më shumë se profesionet e tjera

Kreu i Urdhrit të Mjekut, dr. Fatmir Brahimaj referon se mjekët janë të predispozuar të shfaqin më shumë shqetësime shëndetësore se profesionet e tjera, pasi këtë ua kushtëzon...
transparent

jan172020

Gjatë vitit 2019, kanë ikur drejt vendeve të BE-së 166 mjekë. Janë kthyer 8 të tjerë

kja e mjekëve është një fenomen që ndodh në shumë vende të Europës dhe jo vetëm. Por, ikja e mjekëve shqiptarë është një problem shqetësues për sistemin publik shëndetësor pasi po boshatisen sallat e operacioneve dhe po ikin edhe...
transparent

dhj42020

Covid 19. Urdhri i Mjekut: Të trajtohen me bonus të posaçëm mjekët që humbin jetën të prekur nga coronavirusi

Mjekët dhe infermierët janë më të riskuarit në këtë situatë pandemie që po kalon vendi, pasi ndryshe nga qytetarët e tjerë, ata infektohen duke sakrifikuar për të tjerët. Deri...
transparent

pri62021

Covid-19. 54 mjekë të humbur, gjatë një viti pandemi

Covid-19 u ka marrë jetën 54 mjekëve në Shqipëri. Qëkur u shënua rasti i parë në muajin qershor, kur humbi jetën mjeku i parë nga coronavirusi, sistemi shëndetësor ka humbur edhe 53 mjekë të tjerë. Por, jo të gjithë janë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>