diagnostikim

dhj142017

Tuberkulozi, test për ta diagnostikuar drejtpërdrejt nga urina

Tashmë, identifikimi dhe matja e përbërësve të bakterit përgjegjës për tuberkulozin, bëhet drejtpërdrejt nga urina e të sëmurëve. Ky është rezultati i punimit të publikuar në revistën “Science Translational Medicine”: “Glikani urinar lipoarabinomannan (LAM) te pacientët HIV-negativë me tuberkuloz pu
transparent

dhj292017

Astma, testet diagnostikuese që do të reduktojnë trajtimet e tepërta

Mjekët e përgjithshëm duhet ta diagnostikojnë astmën duke përdorur testet objektive, ndër të cilat: vlerësimi i oksidit nitrik të fraksionuar nga frymënxjerrja (FENO) (Fractional exhaled nitric oxide) dhe spirometria. Këto janë udhëzimet e reja të publikuara nga National Institute for Health and Car
transparent

jan92018

Depresioni, instrumente të reja për të thjeshtuar diagnostikimin e saktë

Ndryshueshmëria e frekuencës kardiake dhe disa bioshenjues inflamatorë specifikë mund të ndihmojnë për të bërë dallimin mes çrregullimit depresiv madhor dhe depresionit në çrregullimin bipolar. Ky është rezultati i një studimi të publikuar në...
transparent

jan172018

Endometrioza, sfidat nuk mbarojnë me diagnostikimin

Vonesë në diagnostikim, informacione terapeutike jo gjithnjë të sakta dhe ndihmë e fragmentuar për gratë që vuajnë nga endometrioza, që prek një numër të madh grash dhe që mund të ketë pasojë edhe paaftësimin...
transparent

mar22018

Tumori i gjirit do të diagnostikohet falë një shënjuesi, shumë kohë para mamografisë

Një studim i sapo publikuar në “Genome Medicine” përshkruan një shënjues të ri që mund të përdoret për të diagnostikuar një neoplazmi mamare potencialisht vdekjeprurëse, deri në një vit para metodave aktuale të...
transparent

mar12018

Karcinoma hepatoqelizore. Cila teknikë imazherike e bën më mirë diagnostikimin e parakohshëm?

Një studim i gjerë shumë qendror perspektiv, i botuar në “Liver International” konfirmon në praktikën e përditshme specifikën e lartë të njërës prej tri teknikave të imazherisë për diagnostikimin e karcinomës hepatoqelizore me lezione 20-30 mm...
transparent

mar122018

Leuçemia linfoblastike akute. Metodë e re për ta zbuluar mundësinë e rikthimit, që në diagnostikim

Kërkuesit italianë dhe nga Shtetet e Bashkuara kanë zhvilluar një teknikë që do të japë mundësi të përcaktohet tashmë që në diagnostikim, nëse pacientëve me leuçemi linfoblastike akute të tipit B (B-LLA) do t’u rikthehet sëmundja pas trajtimit. Metoda...
transparent

maj162018

Edema makulare diabetike. Diagnostikimi i hershëm, shpëton nga verbëria

Edema makulare diabetike është një nga komplikacionet më invaliduese që me kalimin e kohës mund t’u shkaktojë verbëri pacientëve të prekur nga diabeti. Këtë e ka theksuar...
transparent

qer52018

OBSH-ja përpilon për herë të parë listën e analizave diagnostikuese për të gjitha vendet

Për herë të parë, Organizata Botërore e Shëndetësisë përpilon jo më një listë barnash, por një listë analizash thelbësore të nevojshme për diagnostikim të sëmundjeve të zakonshme, por edhe të tjerash prioritare që...
transparent

kor62018

Leucemia mieloide kronike. Nevojitet një model i ri trajtimi

Sot, mjekët kanë në dispozicion 5 lloje të ndryshme barnash dhe analiza, për të identifikuar karakteristikat e leucemisë kronike mieloide, që të mund të kuptojnë se cila është zgjidhja e duhur për të gjithë. Pa harruar këtu...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>