terapi hormonale

kor122018

Terapia hormonale pas menopauzës redukton masën dhjamore, por...

Dihet tashmë se, pas menopauzës, masa dhjamore dhe veshja dhjamore e organeve shtohen, ndërkohë që masa e dobët pakësohet, por nuk është ende e qartë nëse terapia hormonale post menopauzë është në gjendje të...
transparent

sht252018

Kontraceptivët hormonalë të kombinuar dhe rreziqet anësore. Udhëzime të reja për mjekët.

Duke pasur parasysh rëndësinë e temës, AIFA e konsideron me vend që t’u ofrojë sërish profesionistëve të shëndetit dhe grave, mjetet e nevojshme për përshkrimin dhe marrjen e kontraceptivëve hormonalë të kombinuar dhe për...
transparent

nën62018

Endometrioza. Analiza e receptorëve të indeve ektopike përmirëson efikasitetin e trajtimit

Sipas një studimi të publikuar në “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, disa bioshënjues janë në gjendje të parashikojnë reagimin e një gruaje ndaj trajtimit të linjës së parë për endometriozën, një çrregullim që ka si...
transparent

qer302020

Kanceri i gjirit në fazën e hershme te gratë mbi 65 vjeçe. Udhëzimet e reja të trajtimit

Minimizimi i rreziqeve të përsëritjes lokale është qëllimi i udhëzimeve të reja ndërkombëtare për trajtimin e kancerit të gjirit në fazën e hershme, në moshën mbi 65 vjeç, një nënpopullatë në të cilën radioterapia nuk duket se e...
transparent

tet162020

Terapia zëvendësuese hormonale. AME: Duhet të jetë e personalizuar. Ja, se si

Sipas Shoqatës Italiane të Mjekëve Endokrinologë, trajtimi për menopauzën nuk mund të jetë njësoj për të gjitha gratë. Për këtë arsye, është vënë në dispozicion një udhëzues për mjekët dhe pacientet, në të cilin sjelljet e sakta...
transparent

nën242021

Menopauza. Terapia hormonale nuk shton rrezikun për demencë

Terapia hormonale e menopauzës nuk lidhet me një rrezik të shtuar për zhvillim të demencës, pavarësisht nga lloji, doza, ose kohëzgjatja e hormonit, sipas një studimi të botuar në British Medical Journal. Disa studime kanë...
transparent

dhj222021

Një hormon i sapozbuluar mund të luajë rol kyç në diabetin e tipit 1 dhe 2

Hormoni i zbuluar së fundmi, që ndihmon në rregullimin e metabolizmit quhet fabkin dhe mund të luajë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e diabetit të tipit 1 dhe tipit 2. Ky është përfundimi në të cilin ka arritur një studim...
transparent

pri82022

Kanceri i gjirit. Nëse shoqërohen me ushtrime fizike, trajtimet antitumorale kanë më pak efekte anësore

Ushtrimet fizike i ndihmojnë pacientet me kancer të gjirit që t’i menaxhojnë efektet anësore fizike dhe mendore të trajtimit dhe të përmirësojnë prognozën e sëmundjes...
transparent

sht62022

Ekziston një lidhje ndërmjet endometriozës dhe iktusit. Ja, cila është ajo

Gratë me një histori të endometriozës kanë më shumë gjasa për të pësuar një iktus krahasuar me ato pa këtë histori. Në këtë përfundim ka arritur një studim i publikuar në Stroke...
transparent

jan102023

Kanceri i gjirit. Efektet anësore të trajtimeve dhe reduktimi i tyre

Trajtimet rrisin mbijetesën e pacienteve me kancer gjiri, por mund të kenë efekte anësore negative që kanë një ndikim të thellë në shëndetin e tyre fizik dhe emocional, duke ulur...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>