iktus ishemik

kor62022

Infertiliteti dhe humbja e shtatzënisë shoqërohen me një rrezik të shtuar për iktus

Sipas një studimi të botuar në BMJ, infertiliteti dhe humbja e shtatzënisë, veçanërisht në rastin e aborteve të përsëritura (të paktën 3) dhe lindjeve të vdekura (të paktën 2), rrisin...
transparent

sht82022

Dremitjet gjatë ditës janë të lidhura me një rrezik të shtuar për hipertension

Sipas një studimi të publikuar në Hypertension, një dremitje me baza të rregullta ditore shoqërohet me një rrezik më të lartë për hipertension, por edhe për iktus. Studimi u krye...
transparent

maj242023

Menopauza. Terapia hormonale, linja e parë e trajtimit në mungesë të faktorëve të rrezikut

Një përmbledhje e re e publikuar në “CMAJ”, rekomandon terapinë hormonale të menopauzës, e njohur historikisht si terapia zëvendësuese hormonale (HRT), si trajtim të linjës...
transparent

qer202023

Sëmundja inflamatore intestinale dhe iktusi. Marrëdhënia ndërmjet tyre

Pacientët me sëmundje inflamatore intestinale (IBD), një përkufizim që përfshin sëmundjen e Crohn-it, kolitin ulceroz dhe sëmundjen inflamatore intestinale të paklasifikuar...
transparent

qer222023

Migrena shton rrezikun për iktus ishemik, pavarësisht nga gjinia

Si burrat ashtu edhe gratë që vuajnë nga migrena janë në një rrezik më të lartë krahasuar me popullatën e përgjithshme për të pësuar një iktus ishemik. Për më tepër, gratë që...
transparent

sht82023

ASA në doza të ulëta nuk indikohet për parandalimin primar të iktusit te të moshuarit

Sipas një analize dytësore të studimit ASPREE (ASPirin in Reducing Events in the Elderly) mbi përfitimet dhe rreziqet nga marrja e aspirinës në parandalimin primar të iktusit....
transparent

sht122023

Trajtimet e fertilitetit dhe rreziku për iktus pas lindjes

Trajtimet e infertilitetit shtojnë rrezikun e hospitalizimit për shkak të iktusit brenda 12 muajve nga lindja, duke filluar që 30 ditë pas kësaj ngjarjeje, sipas një studimi të botuar në...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>