mikrobiomë intestinale

gus52022

Ashpërsia e insuficiencës kardiake lidhet me mungesën e biodiversitetit të mikrobiomës intestinale

Një përmbledhje sistematike e rezultateve të kërkimeve gjenetike dhe farmakologjike, e nënshkruar nga studiuesit e Shkollës së Infermierisë dhe Shëndetit të Universitetit...
transparent

nën212022

Kanceri kolorektal. Aktiviteti fizik rrit jetëgjatësinë e pacientëve

Aktiviteti i rregullt fizik mund të zgjasë jetën e pacientëve me kancer kolorektal duke ndihmuar në krijimin e një mikrobiome intestinale të shëndetshme dhe duke reduktuar...
transparent

dhj82022

Ndotja atmosferike ndryshon mikrobiomën e fëmijëve në gjashtë muajt e parë të jetës

Ekspozimi ndaj ndotjes atmosferike në gjashtë muajt e parë të jetës ndikon në mikrobiomën intestinale të foshnjave dhe rrit rrezikun për alergji, obezitet dhe diabet, madje mund të...
transparent

mar62023

Rigjenerimi i mëlçisë. Roli thelbësor i mikrobiomës intestinale

“Ne demonstruam për herë të parë se bakteret intestinale ndikojnë në metabolizmin e lipideve në qelizat e mëlçisë, dhe kështu edhe në aftësinë e tyre për t'u rigjeneruar”...
transparent

mar62023

Rigjenerimi i mëlçisë. Roli thelbësor i mikrobiomës intestinale

Bakteret intestinale mund të ndikojnë në rigjenerimin e mëlçisë, sipas një studimi të botuar në "Journal of Hepatology". "Ne demonstruam për herë të parë se...
transparent

pri262023

ADHD. Mikrobiota intestinale modifikon rrezikun

Trakti gastrointestinal i njeriut përmban një popullatë të madhe mikroorganizmash, duke përfshirë bakteret, viruset dhe kërpudhat, dhe disbioza në komunitetin mikrobik...
transparent

kor202023

Kimioterapia dhe shtimi në peshë. Problemi mund të qëndrojë te disbioza

Ekziston një lidhje midis ndryshimeve të shkaktuara nga kimioterapia në mikrobiomën intestinale dhe shtimit në peshë që zakonisht shihet te pacientet me kancer gjiri...
transparent

gus282023

Lupusi. Riakutizimet shoqërohen paqëndrueshmëri të mikrobiomës intestinale

“Ndërsa ndjeshmëria gjenetike për SLE-në është eksploruar mirë, shkaktarët për riakutizimet e sëmundjes, e cila shpesh ka një model rikthim-remitues, vazhdojnë të jenë të...
transparent

sht142023

Ekzema dhe mikrobioma. Studimi analizon lidhjen te fëmijët e vegjël

“Incidenca e ekzemes po rritet në mënyrë të konsiderueshme dhe studimi ynë tregon se kjo gjendje mund të jetë rezultat i ndryshimeve të padëshiruara në mikrobiomën intestinale...
transparent

sht212023

Roli i baktereve intestinale në zhvillimin e aterosklerozës koronare

Përbërja e mikrobiomës intestinale mund të rrisë rrezikun për aterosklerozë koronare dhe atak kardiak në të ardhmen, sipas rezultateve të një studimi të kryer nga studiuesit e...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>