dislipidemi

jan92023

Nivelet e larta të lipoproteinës (a) shtojnë rrezikun te pacientët me hipertension

Nivelet e larta të lipoproteinës (a) mund të rrisin me 24% rrezikun për sëmundje kardiovaskulare te njerëzit me hipertension, sipas një studimi të botuar në Hypertension...
transparent

jan182023

Diabeti 2 në moshën pediatrike. Obeziteti nuk është shkaktari i vetëm

Obeziteti nuk është një fenotip universal te fëmijët me diabet të tipit 2. Në këtë përfundim ka arritur një rishikim sistematik i publikuar në “JAMA Network Open”, në të...
transparent

shk92023

Atrofia e lidhur me obezitetin, e ngjashme me atë të Alzheimerit

Sipas një studimi të botuar në "Journal of Alzheimer's Disease", atrofia e lëndës gri e lidhur me obezitetin ngjan me atë të sëmundjes së Alzheimerit. "Dihet se mbipesha në...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>