HPV

gus142014

HPV: të merret në konsideratë vaksinimi i djemve

Duhen masa parandaluese për të mbrojtur të rinjtë nga kondiloma dhe tumoret në të dy sekset. Për British Medical Journal flet Gillian Prue, docent pranë Queen’s University Belfast. “ Infeksioni që vjen nga Human Papiloma Virus është mjaft i përhapur.
transparent

gus292014

CDC: Në SHBA vaksinimi anti HPV shumë i ulët

Në SHBA përdorimi i vaksinës kundër papillomavirus HPV nga të rinjtë e të dy gjinive vazhdon të mbetet shumë e ulët, edhe pse ka patur një rritje të lehtë në dy vitet e fundit. Veçanërisht për vajzat është regjistruar një rritje prej 3.5%, nga 53.8% në 57.3%.
transparent

jan262015

Vaksinimi nga HPV: mbrohen mbi 180 mijë vajza nga kanceri i mitrës

Për të mbrojtur 180 mijë vajza nga kanceri i mitrës në vendet në zhvillim do të rifillojë një fushatë e re vaksinimi. Dr.Seth Berkley deklaron se rastet më të shumta të kancerit në mitër shkaktohen nga papiloma virus HPV, që transmetohet nëpërmjet rrugëve seksuale.
transparent

tet82015

Hpv gjenitale edhe në mungesë të aktivitetit seksual

Human Papillomavirus (Hpv) gjenital konsiderohet si seksualisht i transmetueshëm, por sipas një studimi të publikuar në “Journal of Pediatric and Adolescent Gyneology”, nga Hpv-të gjenitale janë prekur dhe një numër i vogël vajzash në moshë para pubertetit dhe adoleshente jo seksualisht aktive.
transparent

dhj102015

Vaksina anti HPV, edhe pas mohimit të efekteve anësore nga EMA polemikat vazhdojnë

Vazhdojnë debatet lidhur me shfaqjen e mundshme të efekteve anësore pas administrimit të vaksinës kundër Papilloma Virus (HPV). Më shumë se 1300 vajza dhe gra të reja daneze të vaksinuara për HPV iu janë drejtuar qendrave të specializuara duke raportuar dy rrethana simptomatologjike: sindromën e dhi
transparent

kor252016

Infeksioni persistent nga HPV shton riskun për tumore anale dhe gjenitale

Gratë me histori neoplazie intraepiteliale cervikale CIN të shkallës 3 (një konditë pre-kanceroze e qafës së mitrës e shkaktuar nga infeksioni Human Papilloma Virus - HPV) kanë një rritje afatgjatë të riskut për kancer anal, vulvar dhe vaginal. Tezën e mbështet Susanne Krüger Kjær, epidemiologe në
transparent

jan272017

Infeksionet gjenitale nga Hpv: mbulimi me vaksina i meshkujve është minimal

Nga një studim i publikuar në “Jama Oncology”, me autore kryesore Jasmine Han nga departamenti i onkologjisë gjinekologjike në Womack Army Medical Department Center (Karolina e Veriut), rezultoi se infeksioni gjenital nga papillomavirus (Hpv) është i zakonshëm mes meshkujve, por mbulimi me vaksina ë
transparent

maj32018

HPV-ja. Gratë me rezultate të vazhdueshme negative, mund ta shtyjnë testin çdo pesë vjet

Sipas një studimi të publikuar në “Annals of Internal Medicine”, intervali mes dy kontrolleve për kancer në qafën e mitrës, mund të zgjatet deri në pesë vjet ose më shumë, nëse rezultatet e mëparshme kanë qenë...
transparent

kor252018

HPV-ja. Kontrolli primar pa citologji është më efikas në zbulimin e lezioneve parakanceroze

Ndonëse udhëzimet e shumë organizatave në lidhje me kontrollin cervikal kanë rekomanduar testin HPV primar në bazë të studimeve të ndryshme, asnjëri nga punimet e tyre nuk ishte projektuar specifikisht për të ekzaminuar...
transparent

shk12019

Kanceri i qafës së mitrës. ISHP-ja nis depistimin e grave 40-49 vjeçe

Për herë të parë, gratë e grupmoshës 40-49 vjeçe, do të depistohen falas për kancer të qafës së mitrës. Vetëm gjatë vitit të kaluar, janë diagnostikuar 130 raste të reja me këtë kancer dhe eksperti i Institutit të Shëndetit Publik...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>