simptoma

shk252015

Simptomat vazomotorike në menopauzë: një studim dokumenton kohëzgjatjen

Në periudhën e tranzicionit midis fertilitetit dhe menopauzës simptomat vazomotorike si temperaturë e lartë dhe djersitje gjatë natës zgjasim afërsisht për 7 vjet për gati gjysmën e rasteve sipas një studimi të publikuar tek JAMA Mjeksi Interne (Jama internal medicine). Simptomat vazomotorike janë s
transparent

mar112015

Jodi, alarm nga Shoqata Amerikane e tiroideve mbi përdorimin e tepërt

Komiteti i shëndetit publik i Shoqatës Amerikane të Tiroideve (American thyroid association) (ATA) ka publikuar tek (Thyroid) një dokument mbi rrezikun e ekspozimit të tepërt ndaj jodit. Ajo që e vërteton e para është Angela Leung e shkollës së mjekësisë (Ucla David Geffen) në Universitetin e Kalifo
transparent

mar212015

Kontrolli i tiroideve, përfitime për shëndetin riprodhues tek femrat

Sëmundjet e tiroideve mund të influencojnë negativisht tek shëndeti riprodhues i femrës dhe në prani të patologjive tiroidike, kontrolli i femrave për shqetësime të fertilitetit dhe aborte të parakohëshme duhet të merret në konsideratë. Kjo është ajo cfarë sugjeron një rishikim i publikuar tek revis
transparent

mar212015

Barnat kundradhimbjes opioide: shumë rreceta tek gratë shtatzëna

Shumë femrave në Shtet e Bashkuara në moshë pjellore I përshkruhen shume barna kundra dhimbjes opioide, farmaceutike të fuqishëm që mund te shtojnë rrezikun e difekteve tel fetusi në lindje. Kjo vjen si rrezultat i një zbulimi të bërëtek revista e “Centers for disease control and prevention (Cdc) ..
transparent

mar242015

Antidepresivët në shtatzani nuk e shtojnë rrezikun e astmës tek pasardhësi

Studime të mëparshme kanë treguar se depresioni amësor mund t’i bashkangjitet shfaqjes së astmës tek pasardhësi, por edhe përdorimi i antidepresivëve në periudhën prenatale ose të shtatzanisë e shton rrezikun e astmës tek fëmijët. Kësaj pyetjeje janë munduar ti përgjigjen tek “Pediatrics” një grup .
transparent

pri172015

Menopauza: mjekimet për afshet e të nxehtit dhe djersitjen jonormale

Të gjitha gratë e dinë se me menopauzën është e lartë mundësia që të vuajnë nga ndjesitë e papritura të vapës të shoqëruara me djersitje. Por jo të gjitha e dinë se bëhet fjalë për një simptomë që nuk zgjat pak muaj, por me vite të tëra. Nancy Avis nga "Wake forest school of medicine" në ...
transparent

maj152015

Rezultati “Asges” ndihmon për të përjashtuar (Cad) tek femrat në moshë të mesme

Rezultati “Asges” ose ndryshe (age/sex/gene-expression score) duket efikas për përjashtimin e patologjisë koronarike ostruktive (Cad) tek femrat në moshë të mesme me dhimbje të kraharorit, duke shmangur analizat e panevojshme diagnostikuese, kjo sipas një studimi të publikuar tek “Menopause” ...
transparent

maj282015

Aprovohet nga FDA Pth 1-84 për kontrollin e ipokalcemisë tek ipoparatiroidizmi

FDA ka aprovuar së fundmi Pth 1-84 në doza ditore bashkë më kalçiumin dhe vitaminën D, për të kontrolluar ipokalceminë tek pacientët me paratiroidizëm. Kjo e fundit është një patologji e cila karakterizohet nga nivelet e ulëta të Pth me ndryshim të omeostazave kalçum-fosfor, e cila shpesh ...
transparent

qer232015

Prerja e vonuar e kordonit ombelikal te foshnjat ndikon pozitivisht në shëndetin e tyre

Në bazë të rezultateve të një studimi të publikuar në revistën "Jama Pediatrics" dhe i drejtuar nga Ola Andersson nga Universiteti i Uppsala në Zvicër, prerja e vonë e kordonit ombelikal me qëllim parandalimin e mungesës së hekurit në fëmijëri, lidhet edhe me funksione motorike dhe sociale më të mir
transparent

kor162015

Në të sapolindurit qelbi në urinë sinjal për infeksion në rrugët urinare

Edicioni vitit 2011 i udhëzimeve të "American Academy of Pediatrics" mbi infeksionet e rrugëve urinare sugjeron se diagnoza e infeksioneve të rrugëve urinare te foshnjat duhet të përfshijë gjithashtu një analizë të urinës patologjike veç urinokulturës pozitive”, shkruan Alan Schroeder nga depratamen
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>