Leucemi

dhj222015

Leucemia limfocitare kronike, progres terapeutik me idelalisib

Progrese të reja në trajtimin e leucemisë limfocitare kronike (Llc) falë përpjekjes së idelalisib, themelues i një klase të re barnash (të ashtuquajturit “molekula të vogla”) në kombinim me antitrupin rituximab (BR) si shtesë e barit kemioterapeutik bendamustina te pacientët që janë trajtuar më parë
transparent

jan82016

Ibrutinib është më efikas se clorambucile në trajtimin e leucemisë linfatike kronike

Ibrutinib, një inhibitor i tirozinkinazës nga Bruton, është shumë më superior në efikasitet se kemioterapia tradicionale me clorambucile te pacientët e moshuar me leucemi limfatike kronike (LLC) të patrajtuar më parë.
transparent

jan132016

Leucemia e shkaktuar nga trajtimi i kancerit të gjirit mund të jetë me bazë gjenetike

Një studim i sapo publikuar në revistën “Cancer”, tregon se karakteristikat gjenetike të një femre që i ka mbijetuar kancerit të gjirit, mund të shtojnë riskun për të zhvilluar një leucemi pas kimio ose radioterapisë. “Këto rezultate janë një hap para drejt zhvillimit të strategjive për të parandalu
transparent

shk252016

Leucemia, një hap përpara në terapinë gjenike

Ka ngritur shumë shpresa një studim italian mbi një terapi eksperimentale në të sëmurë me leucemi akute që i janë nënshtruar transplantit të palcës nga dhurues (familjar pjesërisht i përputhshëm), me infuzion të linfociteve T të modifikuara gjenetikisht, me gjenin “vetëvrasës” TK.
transparent

mar312016

Në limfomat recidive/refraktare përmirësohet mbijetesa globale

Në rastet e limfomave edhe pas një pre-trajtimi të rëndë, mund të arrihet një rezultat pozitiv sa i takon mbijetesës globale. Dy studime të fazës II kanë vlerësuar brentuximab vedotin, një bar i përbërë nga një antitrup monoklonal anti CD30 në amalgamë me agjentin antimikrotubular monometilauristati
transparent

gus22016

Leucemia limfoblastike akute, rezultatet premtuese të terapisë me inotuzumab ozogamicin

Janë publikuar në “New England Journal of Medicine” rezultatet e INO-VATE LLA, një studim open-label i sponsorizuar nga Pfizer, që kishte si objektiv të vlerësonte sigurinë dhe efikasitetin e inotuzumab ozogamicin në krahasim me kimioterapinë në 326 pacientë të rritur me leucemi limfoblastike akute
transparent

mar122018

Leuçemia linfoblastike akute. Metodë e re për ta zbuluar mundësinë e rikthimit, që në diagnostikim

Kërkuesit italianë dhe nga Shtetet e Bashkuara kanë zhvilluar një teknikë që do të japë mundësi të përcaktohet tashmë që në diagnostikim, nëse pacientëve me leuçemi linfoblastike akute të tipit B (B-LLA) do t’u rikthehet sëmundja pas trajtimit. Metoda...
transparent

kor62018

Leucemia mieloide kronike. Nevojitet një model i ri trajtimi

Sot, mjekët kanë në dispozicion 5 lloje të ndryshme barnash dhe analiza, për të identifikuar karakteristikat e leucemisë kronike mieloide, që të mund të kuptojnë se cila është zgjidhja e duhur për të gjithë. Pa harruar këtu...
transparent

nën62018

Sëmundjet malinje të gjakut. Ivanaj: Në Shqipëri nuk bëhet i gjithë trajtimi

Të sëmurët me sëmundje malinje të gjakut në vendin tonë nuk mjekohen sipas protokolleve mjekësore, pasi ata nuk e bëjnë të gjithë trajtimin siç duhet për këtë sëmundje. Në vendin tonë, përllogaritet të ketë rreth 450...
transparent

mar172022

Leucemia mieloide akute pediatrike. Mutacioni i ri mund të përcaktojë një nëntip të ri

Sipas një studimi të botuar në Blood Cancer Discovery, një mutacion i ri, i identifikuar në 9% të rasteve recidivuese të leucemisë mieloide akute pediatrike, mund të përcaktojë një nëntip të ri të sëmundjes. Mutacioni është një...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>