melanoma

gus92017

Melanoma, inhibitorët e fosfodiesterazës nuk e rritin riskun

Inhibitorët e fosfodiesterazës, si sildenafil, nuk ndikojnë në rritjen e riskut për melanomë te burrat që e përdorin për të trajtuar disfunksionin erektil. Në këtë përfundim ka dalë një metanalizë e publikuar në Journal of the National Cancer Institute.
transparent

nën202017

Melanoma, rezultate inkurajuese nga vaksinat e personalizuara. Priten trajtime të reja imunoterapeutike

Dy strategji vaksinimi kundër kancerit kanë rezultuar të sigurta dhe në gjendje për të ofruar një përfitim klinik për pacientët me melanomë dhe në risk të lartë, në shumë studime të vogla të publikuara në “Nature”. Rezultatet tregojnë fizibilitetin klinik dhe sigurinë e vaksinave “të personalizuara”
transparent

qer112018

Inteligjenca artificiale mund ta zbulojë kancerin e lëkurës më mirë se dermatologu

Në një studim të publikuar në “Annals of Oncology” për herë të parë, një rrjet nervor CNN, një formë e inteligjencës artificiale, ka treguar se mund të ofrojë performancë më të mirë krahasuar me dermatologët, edhe nëse ata...
transparent

mar192019

Prognoza e melanomës. Nga bioshënjuesit, te rezultati i ri funksional i agresivitetit

Një algoritëm i ri ka rezultuar i aftë të llogarisë agresivitetin dhe potencialin metastatik të melanomës dhe të tumoreve të tjera. Ky zbulim, që është zbatuar në lloje të ndryshme tumoresh, propozon qasje të reja diagnostikuese...
transparent

maj72019

Melanoma. Shërbimi i dermatologjisë në ISHP tregon rritje të incidencës

Ashtu sikurse në vende të tjera të rajonit, dermatologët tanë thonë se ka një numër në rritje të njerëzve të prekur nga kanceri i lëkurës. Vetëm gjatë një viti ka pasur 25 raste në gjendje të rëndë të cilët janë trajtuar në shërbimin...
transparent

tet242019

Në Australi funksionon parandalimi i melanomës. Ja, strategjia!

SunSmart, një program australian për parandalimin e kancerit të lëkurës, mund të ketë kontribuar në një reduktim së fundi të incidencës së melanomës mes rezidentëve të Melburnit. Së fundi, kemi dëshmuar një reduktim...
transparent

kor142021

Melanoma. Kafeina pakëson rritjen e qelizave kancerogjene

Roli mbrojtës i kafeinës kundër disa llojeve të kancereve është përshkruar tashmë në disa studime, megjithatë, mungonte një kuptueshmëri e plotë e asaj që ndodhte në nivelin molekular. Studiuesit janë përpjekur të...
transparent

maj42022

Dita Botërore Kundër Kancerit të Lëkurës. Dr. Eva Jorgaqi: Janë shtuar rastet me melanomë

Kanceri i lëkurës apo melanoma po përhapet shpejt vitet e fundit. Neglizhenca e treguar në kujdesin për lëkurën dhe mosmbrojtja nga rrezet e dëmshme të diellit me kremra me faktorë mbrojtës, janë shkaqet kryesore që kanë...
transparent

dhj152022

Melanoma. Për disa pacientë rreziku i vdekjes është shumë i ulët

“Edhe pse melanoma është lloji më serioz i kancerit të lëkurës, shumica e pacientëve kanë një shans të lartë për t'i mbijetuar sëmundjes. Pavarësisht kësaj, ekzistojnë prova...
transparent

shk202023

Një virus onkolitik mund të ndihmojë në mposhtjen e kancerit të gjirit trefish negativ

Sipas një studimi të botuar në “Nature Medicine”, virusi onkolitik talimogene laherparepvec (TVEC) i kombinuar me kimioterapinë standarde ka treguar rezultate premtuese në...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>