infertilitet

jan82018

Infertilitet? Shkak mund të jetë tiroidja me aktivitet të ulët

Sipas një studimi të publikuar në “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, një reduktim i lehtë i aktivitetit të tiroides mund të ndikojë në fertilitetin femëror, edhe nëse gjendra vetë funksionon në kufijtë e normës...
transparent

jan192018

Zbulohet një arsye e re e infertilitetit: Spermatozoidëve u mungojnë molekulat e nuhatjes

Një studim i ri në fushën e endokrinologjisë, i publikuar në “Frontiers”, konfirmon se spermatozoidët mund ta “nuhatin” vezën, me qëllimin për ta fekonduar atë. Këtë e bëjnë nëpërmjet molekulave të nuhatjes, të vendosura në sipërfaqen e tyre dhe që janë...
transparent

qer182018

Transplantimi i mitrës ndez shpresat, por mbetet një procedurë eksperimentale

Mundësia e lindjes pas një transplantimi të mitrës është një hap i rëndësishëm përpara për gratë me uterus jofunksional, por procedura mbetet eksperimentale dhe para se ajo të përdoret gjerësisht, do të jenë...
transparent

mar192019

Infertiliteti mashkullor. Identifikohet molekula e dobishme për të trajtuar patologjinë

Një studim i botuar në “Cell Reports”, ka nxjerrë në pah rolin themelor të proteinës Sam68 në formimin e spermatozoidëve dhe rrjedhimisht, në fertilitetin mashkullor. Siç shpjegojnë autorët, qelizat embrionale mashkullore...
transparent

tet182019

Infertiliteti dhe kanceri i prostatës. Dalin prova që tregojnë lidhjen mes tyre

Burrat që janë bërë baballarë përmes teknikave të riprodhimit të asistuar, duket se rrezikohen më shumë për zhvillim të kancerit të prostatës, edhe me fillim të hershëm, sesa burrat që e arrijnë atësinë në mënyrë natyrale. Ky...
transparent

nën82019

Infertiliteti mashkullor, duhet luftuar që në fëmijërinë e hershme

Për të luftuar infertilitetin mashkullor, është e nevojshme një aleancë mes andrologëve dhe pediatërve. Shkaqet e infertilitetit janë të panjohura në 75% të rasteve, por duket se ekzistojnë parametra që mund dhe do të duhej të...
transparent

qer82021

Endometrioza dhe çrregullimet menstruale: rreziqe më të mëdha për gratë që punojnë gjatë natës

Sipas një studimi të prezantuar në Kongresin e 23-të Evropian të Endokrinologjisë, gratë që punojnë në turnet e natës, janë më të rrezikuara për endometriozë dhe çrregullime menstruale. Para këtij, nuk kishte studime...
transparent

dhj72021

Covid-19. Ja, si ndikon pandemia në shëndetin riprodhues të grave

Pandemia Covid-19 ka komprometuar fertilitetin e shumë grave, duke i bërë ato të kenë nevojë për mbështetje mjekësore dhe psikologjike, sipas një studimi të prezantuar në kongresin e Shoqatës së Endokrinologjisë...
transparent

qer272022

Rreziku i sëmundjeve mendore pas lindjes është më i lartë te gratë me subfertilitet

Nënat me subfertilitet të hershëm janë më të rrezikuara për sëmundje mendore pas lindjes sesa ato që kanë mbetur shtatzënë në mënyrë spontane, sipas një studimi të...
transparent

kor62022

Infertiliteti dhe humbja e shtatzënisë shoqërohen me një rrezik të shtuar për iktus

Sipas një studimi të botuar në BMJ, infertiliteti dhe humbja e shtatzënisë, veçanërisht në rastin e aborteve të përsëritura (të paktën 3) dhe lindjeve të vdekura (të paktën 2), rrisin...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>