rrezik

pri162019

Pajisjet kardiake të implantueshme. FDA: Janë të cenueshme nga hakerët kibernetikë

Siguria kibernetike e disa pajisjeve mjekësore kardiake të prodhuara nga Medtronic mund të jetë në rrezik. Alarmin e ka dhënë Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave, në një komunikatë sigurie. Pajisjet e përfshira...
transparent

qer72019

Apnea obstruktive e gjumit, burim komplikacionesh pas ndërhyrjeve kirurgjikale

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA”, individët që i nënshtrohen një ndërhyrjeje kirurgjikale madhore jo kardiake dhe që vuajnë nga apnea obstruktive të gjumit, e padiagnostikuar, mund të jenë në risk më të madh për...
transparent

qer272019

Një nga shkaqet e alzheimerit të hershëm: nivelet e larta të kolesterolit LDL

Nivelet e larta të kolesterolit "të keq" LDL mund të shkaktojnë Alzheimer të hershëm (një formë që përbën rreth 10% të rasteve me këtë sëmundje neurologjike dhe që ndodh para moshës 65- vjeçare), pavarësisht nga faktorët e...
transparent

kor42019

Gratë që bëjnë punë të lodhshme mendërisht, janë më të rrezikuara nga diabeti

Sipas një studimi të publikuar në “European Journal of Endocrinology”, gratë që bëjnë një punë të lodhshme mendërisht, kanë më shumë gjasa për të vuajtur nga diabeti i tipit 2. "Rezultatet e studimit tonë sugjerojnë se, një punë...
transparent

kor112019

Vdekje të lidhura me transplantimin e mikrobiotës fekale. Paralajmërimi i FDA-së

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka publikuar një deklaratë sigurie, drejtuar ofruesve të kujdesit shëndetësor dhe pacientëve, në lidhje me rrezikun e transmetimit të mikroorganizmave shumë rezistente, në...
transparent

kor252019

Antibiotikët shtojnë rreziqet te fëmijët me peshë shumë të ulët në lindje

Një studim i kohëve të fundit i botuar në “Pediatrics” ka zbuluar se ekspozimi i zgjatur ndaj antibiotikut empirik mund të shkaktojë dëme nëse ndodh brenda javës së parë pas lindjes, te fëmijët me peshë shumë të ulët. Studimet...
transparent

gus142019

Frenuesit e 5alfa-reduktazës shtojnë rrezikun për diabet 2

Te burrat me hiperplazi beninje të prostatës, trajtimi me frenues të 5a-reduktazës shoqërohet me një rrezik të rritur për zhvillimin e diabetit 2, sipas një studimi vëzhgues të botuar në “British Medical Journal”. Gjetjet e kohëve të...
transparent

tet22019

Kanceri i gjirit. Rekomandimet e reja mbi kurat parandaluese

Task Forca e Shërbimeve Parandaluese në SHBA, ka publikuar një rekomandim në favor të trajtimit me tamoxifene, raloxifene dhe inhibitorë të aromatazës për të reduktuar incidencën e kancerit të gjirit te gratë me...
transparent

tet162019

Obeziteti fëmijëror. Matja e perimetrit të pulsit, tregon për rrezikun kardiometabolik

Matja e perimetrit të pulsit, duket se është tregues i rrezikut kardiometabolik që do të kenë në moshë të rritur, fëmijët obezë. “Objektiv i studimit tonë ka qenë vlerësimi i raportit mes perimetrit të pulsit, shënjuesve të disfunksionit të indit...
transparent

tet222019

Rreziku ndaj të cilit i ekspozon infermierët, përdorimi i vazhdueshëm i dezinfektuesit

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA Network Open”, përdorimi i rregullt i dezinfektuesve nga ana e infermierëve profesionistë, mund të jetë një faktor rreziku. Pavarësisht besueshmërisë biologjike të një lidhjeje që ekziston midis...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>