sëmundje kardiovaskulare

kor112014

Sëmundjet kronike: të eleminohen shkaqet e parandalueshme

Parandalimi i sëmundjeve kronike, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve dhe i invaliditetit, është një prioritet i shëdetësisë amerikane.
transparent

kor112014

Sëmundjet kronike: të eleminohen shkaqet e parandalueshme

Parandalimi i sëmundjeve kronike, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve dhe i invaliditetit, është një prioritet i shëdetësisë amerikane.
transparent

kor162014

Gjithnjë e më të qarta lidhjet midis stresit kronikë dhe problemeve kardiovaskulare

Tashmë dihet prej kohësh se stresi kronik krijon probleme të zemrës dhe vazave duke modifikuar përgjigjen e sistemit imunitar, por një studim ka publikuar rishtazi në revistën Nature Medicine se edhe qelizat staminale hematopoietike vuajnë nga këto kushte stresi.
transparent

kor172014

Përqëndrimi i duhur i vitaminës D mbron nga kanceri

Shtimi në dietë i vitaminës D mund të parandalojë vdekjen e parakohshme për kancer dhe sëmundje kardiake, kjo sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal.
transparent

kor172014

Rishikohen udhëzuesit mbi përdorimin e beta-bllokuesve

Sipas një meta-analizë të botuar në American Journal of Medicine duhet të rishikohen udhëuesit të cilët rekomandojnë përdorimin e beta-bllokuesve në infarktin e miokardit.
transparent

gus132014

Kardiopatitë akute, më shumë se 50% gabojnë në marrjen e mjekimit

Vetëm 40% e pacientëve të hospitalizuar për dekompesim kardiak akut (DHF) ose sindromin koronar akut (ACS) janë në gjendje, pas daljes nga spitali, për të njohin dhe përshkruajnë si duhet marrjen e dozave të duhura të barnave që mjekët u kanë dhënë.
transparent

gus202014

Teknika valve-in-valve korrigjon defektet e bioprotezave aortike

Një studim i kryer në 460 pacientë me valvulë aortike bioprotezike të zhvlerësuara strukturalisht konfirmojnë se teknika “valve-in-valve” është një strategji e mirë për të riparuar rrjedhjet ose stenozat paraprotetike...
transparent

sht52014

Inflamacioni kronikë rrit rriskun për Diabet Tip 2

Sipas një studimi të pubikuar në Circulation, në pacientët që vuajnë nga patologji inflamatore kronike rritet rrisku për Diabet Mellitus tip2 (DM2)dhe sëmundje kardiovaskulare (CV).
transparent

sht112014

Konsumi i frutave dhe perimeve redukton mortalitetin

Pesë porcione fruta dhe perime në ditë lidhen me uljen e vdekshmërisë nga çdo lloj shkaku, dhe mbi të gjitha për sëmundjet kardio-vaskulare por nuk është e nevojshme të shtohen doza të tjera frutash.
transparent

sht172014

Kombinimi i co-peptinës me troponinën zvogëlon hospitalizimin

Një studim multicentrikë i publikuar në European Heart Journal tregon se përdorimi i troponinës dhe co-peptinës në pacientët me Sindromë Koronare Akute të cilët largohen herët nga departamentet e urgjencës, ul rriskun për infarkt. Co-peptina, pjesë e pro-hormonit vasopresinë, është një shënues i...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>