stres

sht222014

Stresi i lartë në punë rrit rriskun për diabet

Stresi në zyrë mund të rrit me 45% rrezikun e diabetit tip 2, edhe në qoftë se ju nuk jeni mbipeshë. Kjo është ajo që del nga një kërkim pranë Institutit të Epidemiologjisë së Monakos, në Gjermani, botuar në revistën mjekësore Psychosomatic Medicine.
transparent

tet242015

Stresi post-traumatik rrit varësinë ndaj ushqimit

Simptomat e çrregullimit nga stresi post-traumatik (PTSD) janë të lidhura me një varësi në rritje për t'u ushqyer, sipas një studimi të publikuar në "JAMA Psychiatry" dhe të koordinuar nga Janet Rich-Edwards i Connors....
transparent

sht292014

Iktus, rezultate inkurajuese nga stimulimi magnetikë transkranial

Rezultate inkurajuese për trajtimin e deficiteve cerebrale që shkaktohen nga iktus janë marrë pasi disa pacientë i janë nënshtruar stimulimeve magnetike transkraniale (TMS).
transparent

nën252014

Në 2020-ën shkaku kryesor i mungesave në punë do të jetë stresi

Armiku numër një? Stresi. Agjencia Europiane e Sigurisë dhe Shëndetit në Punë (AESS) konfirmon: “Në 2020 shkaku kryesor i sëmundshmërisë apo mungesave në punë do të jetë stresi”.
transparent

dhj92014

Adoleshentët dhe stresi: duhen instruksione për menaxhimin e tij

Sipas një studimi të kryer nga Shoqata Psikologjike Amerikane, të rinjtë adoleshentë janë më të stresuar se vetë të riturit. Mbështetja sociale dhe ndërhyrja në momentin e duhur bën që individi i stresuar ta përballojë gjendjen e tij me sukses duke parandaluar agravimin e situatës.
transparent

dhj172014

Stresi vazhdon të përkeqësojë kujtesën

Ju ndodh të gjithëve të harroni gjëra kur jeni nën stres, p.sh kur jeni vonë për një takim dhe nuk mbani mend se ku janë çelësat e makinës, ose kur harroni çështjet kryesore të një fjalimi disa sekonda përpara një prezantimi
transparent

jan242015

Stresi në punë:për 50% të punonjësve europianë stresi përbën një situatë normale

Stresi në punë, një problem që shqetëson 80% të kompanive evropiane. Por ama, vetëm një e treta e tyre ka përshtatur procedurat për ta luftuar atë. Një problem të tillë e ngre Agjencia Evropiane për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë (EU-OSHA)....
transparent

pri62015

Kanceri i gjirit, trajtimi i stresit përmirëson cilësinë e jetës

Një studim i publikuar tek “Cancer” tregon se ti ofrosh femrave kompetenca për të trajtuar stresin kur fillojnë trajtimet për kancerin e gjirit, mund të përmirësojë humorin dhe stilin e jetesës mbas disa vitesh dhe ndoshta ndikon edhe në mbijetesën e tyre. Në fillim të shekullit, 240 gra ...
transparent

qer252015

Detyrat gjatë verës: këshillat e Sipps për t’i përballuar pa stres

Të dobishme, të padobishme apo të dëmshme? Vjen vera dhe tema e detyrave për gjatë verës fillon të diskutohet, nga njëra anë sepse studentët fillojnë të shijojnë pushimet pak a shumë të merituara dhe nga ana tjetër duhet të bëjnë llogaritë me studimet verore: nga leximet e thjeshta deri tek ...
transparent

sht172015

Gratë afro-amerikane në menopauzë kanë një risk më të lartë për infarkt se të bardhat

Menopauza konsiderohet një faktor risku për sëmundjet kardiake, por në krahasim me burrat, gratë në moshë post-menopauze kanë më pak mundësi për të humbur jetën nga infarkti i miokardit. Diferencë që sipas përfundimeve të një artikulli të sapo publikuar në “Journal of the american heart association”
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>