Migrenë

jan82015

Migrena dyfishon riskun për paralizë faciale

Migrena, një sëmundje që konsiston në cefale të shpeshta, mund të dyfishoj riskun për paralizën Bell, sipas një studimi të publikuar në Neurology, revistë e American academy of neurology.
transparent

gus262015

Migrena dhe kardiopatitë nuk kanë faktorë gjenetikë të përbashkët

Një studim i ri sugjeron se gjenet mund të mos jenë shkaku i rritjes së rrezikut për sëmundjet kardiake të sinjalizuara nga disa kërkime në personat me migrenë. Triali i publikuar në numrin e parë të “Neurology genetics”, një revistë e re e “American academy of neurology” ka përfshirë 19.981 persona
transparent

dhj92015

Cefalea pediatrike, si ta njohim dhe ta kurojmë në kohë

Një nga sesionet më interesante të Kongresit të 34-t kombëtar të antibiotiko-terapisë në moshë pediatrike të sapo përfunduar në Milano, ishte administrimi dhe trajtimi i dhembjes së kokës të paktën një herë në javë dhe që në 6% të rasteve cefalea është e pranishme shumë herë në javë ose çdo ditë.
transparent

qer62016

Migrena përfaqëson një risk të shtuar për vdekshmërinë kardiovaskulare

Sipas një studimi të publikuar në “British Medical Journal” gratë me migrenë, në krahasim me ato që nuk vuajnë nga kjo sëmundje, kanë një shtim modest të riskut për të zhvilluar evente kardiovaskulare si atake në zemër dhe iktus dhe një vdekshmëri më të madhe pas këtyre eventeve akute.
transparent

qer272016

Migrena: Rënia e shpejtë e estrogjenit në fazë luteale të vonë është faktor risku

Sipas një studimi të publikuar në "Neurology" gratë e prekura nga migrena kanë një rënie më të shpejtë të estrogjeneve urinare në fazën luteale të vonë. Nga studimi del gjithashtu se shpejtësia me të cilën estrogjenet bien para ciklit menstrual mund të jetë indikator i brishtësisë neuroendokrine.
transparent

gus232016

Solucion i ri për trajtimin e kseroftalmisë aprovohet nga FDA

Administrata e Barnave dhe Ushqimit në Shtetet e Bashkuara (FDA) ka aprovuar lifitegrast solucion oftalmik me emrin Xiidra, i tregtuar nga Shire US Inc., Lexington, Masaçustes, për trajtimin e shenjave dhe simptomave të kseroftalmia, apo thatësia okulare. “Xiidra është një klasë e re përbërësish, LF
transparent

tet72016

Lidhja mes migrenës dhe çrregullimeve gastrointestinale te fëmijët dhe adoleshentët

Tre çrregullime funksionale gastrointestinale me dhimbje abdominale janë të lidhura me migrenën te fëmijët dhe adoleshentë. Për rrjedhojë lind nevoja për studime të reja që duhet të hetojnë nëse barnat kundër migrenës janë efikase edhe në patologjitë funksionale gastroenterike.
transparent

nën222016

Migrena lidhet me një përqendrim të madh të baktereve reduktuese të nitrateve

Sipas një studimi të publikuar në mSystems të nënshkruar nga kërkuesit e University of California San Diego (Ucsd) School of Medicine, goja e personave që vuajnë nga migrena ka një përqendrim shumë të madh të gjeneve në gjendje për të modifikuar nitratet, në krahasim me ata që nuk vuajnë nga migrena
transparent

qer232017

Migrena kronike, krizat mund të kontrollohen me toksinën botulinike

Te shumë persona migrena manifestohet në mënyrë kronike me një incidencë dyfish më të lartë te femrat se te meshkujt. Shpesh simptomat keqinterpretohen dhe neglizhohen dhe rastet nuk diagnostikohen nga asnjë mjek, ndërsa pacientët më pas i drejtohen vetë-mjekimit. Dhe një skenar jo i rrallë është ai
transparent

gus102017

Migrena, evidencat e një studimi të fundit tregojnë efikasitetin e erenumab

Gjatë takimit vjetor të American Headache Society të zhvilluar në Boston, Novartis paraqiti një analizë që dëshmonte efikasitetin e erenumab (AMG 334) te pacientët të cilët vuajnë për më shumë se 15 ditë në muaj nga migrena. Studimi ka vlerësuar reduktimin e ditëve me migrenë dhe përqindjen e pacien
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>