insulina

sht202018

Raporti mes kolesterolit jo HDL dhe HDL mund të jetë tregues i rrezikut për diabet

Te të rriturit mbi 40 vjeç, raporti i kolesterolit jo-HDL me kolesterolin HDL është një faktor rreziku për zhvillimin e diabetit të tipit 2, pavarësisht moshës, gjinisë dhe indeksit të masës trupore (IMT), sipas rezultateve të...
transparent

sht272018

Diabeti i tipit 1: efikasiteti i vetëkontrollit varet nga fazat e ndryshme të jetës së rritur

Sjelljet e pacientëve sa i përket vetëmenaxhimit të diabetit të tipit 1 (T1D) ndryshojnë sipas fazave të ndryshme të jetës në moshë madhore, sipas një studimi të publikuar në “Diabetes Care”, qëllimi i të cilit ishte analiza e vetëmenaxhimit...
transparent

tet12018

Nuk ka asnjë dallim mes dietave me pak yndyrë dhe atyre me pak karbohidrate

Rezultatet e një studimi të gjerë të publikuar në “JAMA”, kanë treguar se ata që kanë ndjekur një dietë të shëndetshme me përmbajtje të ulët yndyrnash apo një dietë të shëndetshme me...
transparent

tet42018

Rreziku i kancerit është më i lartë te diabetikët. Si qëndron raporti meshkuj-femra?

Metanaliza përfshinte 47 studime vëzhguese në 121 kohorte, mbi 19 milionë njerëz dhe më shumë se një milion ngjarje onkologjike në individë me diabet të tipit 1 dhe 2. Një analizë e vendndodhjes së kancerit zbuloi se, krahasuar...
transparent

tet162018

Diabeti i tipit 2. Si të shndërrohet agjërimi, në një opsion terapeutik

Një agjërim i përhershëm i planifikuar mund të ndihmojë në trajtimin e diabetit të tipit 2, sipas një artikulli të publikuar në “BMJ Case Reports”, që përshkruan tre pacientë të cilët duke agjëruar, kishin qenë në gjendje të eliminonin...
transparent

jan212019

Bandazhi gastrik dhe metformina në përmirësimin e glicemisë te pacientët obezë

Tek adultët me obezitet të shkallës I dhe II, të cilët kanë edhe tolerancë të ndryshuar ndaj glukozës ose diabetit të tipit 2 të lehtë, të diagnostikuar së fundmi, bandazhi gastrik dhe metformina kanë pasur efekte të ngjashme në ruajtjen e...
transparent

shk112019

Diabeti tipit 1: një infuzor i ri smart për menaxhimin automatik 24-orësh

Një infuzor që monitoron çdo pesë minuta nivelet e sheqerit në gjak për të kuptuar se sa insulinë nevojitet dhe kur nevojitet ajo, e lëshon në sasinë e duhur dhe vazhdon të monitorojë gliceminë duke e korrigjuar me...
transparent

shk202019

Kontrolli i insulinës nëpërmjet një aplikacioni, falë sistemit të ri të pankreasit artificial

Sipas një studimi paraprak të publikuar në “Diabetes, Technology & Therapeutics”, një sistem ndërveprues i pankreasit artificial (interoperable Artificial Pancreas System: iAPS), që përdor një aplikacion për smartfonë...
transparent

mar292019

Zbulohet proteina-kyç e degjenerimit të ishujve të Langerhansit, në DMT2

Është identifikuar një proteinë-kyç për degjenerimin e ishujve të Langerhansit në diabetin e tipit 2. Zbulimin e ka bërë një kërkuese e re, 34-vjeçare, e cila i ka publikuar...
transparent

maj232019

Diabeti. Rasti i një pacienti, e shtyn FDA-në të tërheqë vëmendje mbi rreziqet e pajisjeve të paautorizuara

Administrata Amerikane e Barnave dhe e Ushqimit, ka bërë një njoftim në lidhje me pajisjet e paautorizuara për menaxhimin e diabetit, të tilla si: pompat për insulinën dhe...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>