Proçedura të kirurgjisë kardiovaskulare

qer112014

Avantazhet e qelizave staminale në kardiopatët kronik

Sipas një rishikimi të kryer nga Cochrane, infuzioni autolog i qelizave staminale të palcës së kockave, përmirëson fraksionin e ejeksionit të ventrikulit të majtë në pacientët me kardiopati ishemike dhe në ata me insuficience kongjestive kronike. Këtë e shpjegon Sheila Fisher e Systematic Review
transparent

qer202014

Gjetja e hiperglicemisë gjatë një infarkti flet për diabet

Sipas një studimi të publikuar rishtazi në Diabetes Care, në pacientët jo-diabetik me infarkt akut të miokardit, hiperglicemia e pranishme në momentin e shtrimit shpesh është e shoqëruar me një diagnozë për diabet e cila shfaqet në gjashtëmujorin pasues.
transparent

qer252014

Kardiopatita ishemike: CT koronare e duhura për vendosjen e diagnozës

Tomografia e kompiuterizuar (CT) koronare me definicion të lartë tregon një saktësi të përmirësuar diagnostike në vlerësimin e arterieve koronare në pacientët me rrezik të lartë të sëmundjeve koronare të zemrës.
transparent

qer282014

Në Kinë shtohet numri i infarkteve por nuk përmirësohen kurat

Sipas një studimi të publikuar në Lancet, shkalla e shtrimeve në spital për infarkt miokardi me rritje të segmentit ST (STEMI), forma më e rëndë e atakut kardiak është katërfishuar në Kinë në periudhën 2001-2011.
transparent

kor12014

Dr.Engjëll Bejtaj: Së shpejti Tirana do të ketë Spital Rajonal

Në prezencën e Ministrit të Shëndetësisë Z. Beqaj u përurua në ambientet e Spitalit Universitar të Sëmundjeve Pulmonare “Shefqet Ndroqi” në Tiranë pavioni më i ri i shërbimit të Kirurgjisë së Përgjithshme, Ortopedisë dhe Këmbës Diabetike.
transparent

kor92014

Udhëzuesit: përdorimi i sigurt i metadonit, rrisku për aritmi

Për të promovuar një përdorim sa më të sigurt të Metadonit duhet të merren masat e duhura, fillimisht të informohen mjekët dhe të konsultohen pacientët rreth sigurisë së barit dhe monitorimit kardiak me qëllim të identifikohen subjektet me rrisk të lartë për këtë problematikë.
transparent

kor162014

Gjithnjë e më të qarta lidhjet midis stresit kronikë dhe problemeve kardiovaskulare

Tashmë dihet prej kohësh se stresi kronik krijon probleme të zemrës dhe vazave duke modifikuar përgjigjen e sistemit imunitar, por një studim ka publikuar rishtazi në revistën Nature Medicine se edhe qelizat staminale hematopoietike vuajnë nga këto kushte stresi.
transparent

kor172014

Rishikohen udhëzuesit mbi përdorimin e beta-bllokuesve

Sipas një meta-analizë të botuar në American Journal of Medicine duhet të rishikohen udhëuesit të cilët rekomandojnë përdorimin e beta-bllokuesve në infarktin e miokardit.
transparent

gus132014

Kardiopatitë akute, më shumë se 50% gabojnë në marrjen e mjekimit

Vetëm 40% e pacientëve të hospitalizuar për dekompesim kardiak akut (DHF) ose sindromin koronar akut (ACS) janë në gjendje, pas daljes nga spitali, për të njohin dhe përshkruajnë si duhet marrjen e dozave të duhura të barnave që mjekët u kanë dhënë.
transparent

gus262014

Choosing Wisely, edhe për kardiologët një listë me pesë "jo"

Në mesin e shumë shoqatave shkencore që marrin pjesë në "misionin" e "Choosing Wisely " është edhe Kolegji Amerikan i Kardiologjisë (ACC) që ka hartuar - në formën e paralajmërimeve - listën e 5 procedurave kryesore të kryera shpesh, por që duhet të shmangen, si të panevojshme...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>