Antibiotikë

qer102014

Bronkiti akut: stop përshkrimit të antibiotikëve

Numri i mjekëve që vazhdojnë të përshkruajnë antibiotikë për të trajtuar bronkitin akut është midis 60% dhe 80%, ndonëse udhëzuesit dhe fushatat informative theksojnë se këto shifra duhet të shkojnë në zero.
transparent

qer162014

Oritavancina:antibiotiku monodozë kundër infeksioneve të lëkurës

Sipas një studimi të Duke University, në luftën kundër infeksioneve të mëdha të lëkurës, përfshirë edhe ato të staphylococcus aureus meticilinë-rezistent (MRSA) një atibiotikë i ri endovenozë me dhënie të vetme...
transparent

shk102015

Bakteret ushqimore: rezistenca në rënie për disa, në rritje për të tjerët

Sipas një raporti nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimit të Sëmundjeve (CDC). ka lajme të mira dhe të këqija në lidhje me rezistencën për antibiotikët nga mikrobet që shkaktojnë sëmundje me origjinë ushqimore.
transparent

sht102014

Faktet mjekësore të 2013, nga Choosing wisely tek Angelina Jolie

Në pritje të bilancit mbi risitë dhe të rejat që 2014 ka sjell, i hedhim një sy asaj që viti i shkuar na paraqiti. Për shumë njerëz 2013 ishte viti i Angelina Jolie, dhe e deklaratës publike besuar faqeve të New York Times...
transparent

nën62014

Barnat janë shkaku kryesor i vdekjeve nga anafilaksia

Sipas një studimi të publikuar në Journal of Allergy and Clinical Immunology, reaksionet ndaj barnave janë shkaku kryesor i vdekjeve nga anafilaksia, veçanërisht midis zezaket dhe të moshuarve. Shtetet e Bashkuara nuk kanë një regjistër kombëtar të rasteve që kanë rezultuar fatal...
transparent

pri82015

Antibiotikët në shtatzani, makrolidët, të sigurt por duhen përdorur me kujdes

Sipas një studimi të publikuar te “PLos One” dhe i drejtuar nga Wihelmine Hadler Meeraus, i (Institute of child health, population policy and practice programme) Kolegji Universitar në Londër në Mbretërinë e Bashkuar,makrolidët gjatë shtatzanisë e shtojnë pjesërisht rrezikun për paralizë cerebrale
transparent

qer12015

Një studim paralajmëron për përdorimin e digosinës

Një studim i publikuar te “heart journal” nga Stefan Hohnloser dhe kolegët e tij nga divizioni i elektrofiziologjisë klinike te “JW Goethe-Universität” i Frankfurtit në Gjermani, sinjalizon një lidhje midis dhënies së digosinës dhe rritjes së rrezikut të vdekshmërisë. “Produkti farmaceutik është ...
transparent

qer162015

Kanceri i vezoreve, zbulohet në Kaliforni një shënues gjenetik

Kërkuesit e Universitetit të Kalifornisë në San Diego, në bashkpunim me “Moores cancer center of La Jolla” në Kaliforni ka identifikuar gjashtë isoforma të mRna të prodhuara nga qeliza të kancerit të vezoreve por jo nga shtresa të zakonshme, duke i hapur kështu rrugën mundësisë për të përdorur...
transparent

qer172015

Antikoagulantët tek pacientët me metastazë cerebrale

Sipas një studimi të publikuar tek revista “Blood”, të sëmurët e kancerit me metastaza cerebrale të cilët zhvillojnë tromboembolinë venoze, mund ti nënshtrohetn terapisë antikoagulante pa rritur rrezikun e hemorragjisë intrakranike. Një hemorragji intrakranike shfaqet në gati 20% deri te 50% e ...
transparent

nën262015

Lufta ndaj antibiotikorezistencës. Synimi i Lancet: Nevojiten strategji të reja

Lufta globale ndaj rezistencës së antibiotikëve ka nevojë për një rishikim të strategjive për t’a luftuar atë dhe nuk mund të anashkalohet nga mungesa e antibakterialëve që verifikohet në shumë pjesë të botës. Këto shfaqen në një sërë artikujsh të publikuar në “The Lancet” dhe të koordinuara nga Joh
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>