Duhanpirje

qer262014

E-cig në Europë: të gjitha të dhënat e Eurobarometrit

Cigarja elektronike (e-cig) përdoret kryesisht nga të rinjtë, sipas një studimi të kryer në 27 shtete europianë dhe publikuar online në Tabacco Control. “Përdorimi i tyre, i cili tani përfshin 29 milion njerëz, thekson nevojën për të vlerësuar...
transparent

tet202014

Cigaret elektronike: OBSH kërkon rregulla ndërkombëtare

Ndalimi i përdorimit në ambiente të mbyllur dhe ndalimi i shitjes për adoleshentët. Këto janë disa nga të dhënat që përmbahen në një raport të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Electronic Nicotine Delivery Systems (ENDS)...
transparent

tet302014

E-Cig: rrit mundësinë për përdorimin e drogave të rënda

“Është punuar gjatë për të reduktuar duhanpirjen në këtë vend dhe me futjen prezantimin e e-Cig jemi afër shkatërrimit të të gjithë progresit të bërë”. Ky është komenti i një artikulli të botuar në New England nga...
transparent

jan102015

Duhanpirja shton riskun për diabet tip 2

Nëse aktualisht pini duhan ose e ka bërë këtë në të kaluarën ka një risk për diabet tip 2 më të lartë se sa jo-duhanpirësit, pa asnjë dallim midis gjinisë.
transparent

shk42015

Dita Botërore Kundër Kancerit 2015, fokusi mbetet parandalimi

Organizata Botërore e Shëndetësisë shënon 4 shkurtin si Ditën Kundër Kancerit. Çdo vit, më shumë se 12 milionë personave iu diagnostikohet një tumor dhe 8.2 milionë prej tyre vdesin nga kjo sëmundje. Nëse nuk merren nisma konkrete do të arrihet në 25 milionë raste të reja...
transparent

shk72015

Adoleshentët dhe publicitetiti televizivë i pijeve alkoolike

Sa perceptues janë të rinjtë ndaj publicitetit televizivë të pijeve alkoolike? Një studim i publikuar në Jama Pediatrics tregon se reklamimi i pijeve ka sjell jo vetëm një rritje në përdorimin e alkoolit, por edhe të konsumit të tij në sasi të rrezikshme për shëndetin.
transparent

shk182015

Të ndërrosh stil jetese është më e lehtë në çift sesa vetëm

Sipas një studimi të publikuar në Jama mjeksësi e brëndshme (Jama internal medicine), meshkuj dhe femra kanë më shumë mundësi për të hequr dorë nga duhani, të bëhen fizikisht më aktiv dhe të humbasin peshë nëse parteni i tyre i ndjek nga afër për të ndryshuar stilin e tyre të jetesës
transparent

pri62015

Duhanpirja pasive dëmton shëndetin kardiovaskular të fëmijëve në moshë madhore

Sipas përfundimit të një studimi të publikuar tek “Circulation” revista zyrtare e “American heart association”, fëmijët të cilët janë ekspozuar ndaj tymit të duhanit të prindërve kanë një mundësi më të lartë për të zhvilluar sëmundje kardiake në moshë madhore në krahasim me ata të cilët nuk janë ...
transparent

maj292015

31 maji Dita Botërore Pa Duhan. Statistikat në rritje epiqendër e shqetësimit global

Organizata Botërore e Shëndetësisë shënon më 31 maj Ditën Botërore Pa Duhan. Shqiptarët nuk heqin dorë nga duhanpirja dhe këtë e tregojnë shifrat e publikuara nga Instituti i Shëndetit Publik, sipas të cilit Shqipëria renditet ndër vendet me përqindjen më të lartë të duhanpirësve krahasuar me numrin
transparent

kor92015

Duhanpirja në rënie, por vdekshmëria nga kanceri në rritje

Sipas një studimi të “Jama Internal Medicine” 48.5% i gati 346.000 e vdekjeve për 12 lloje tumoresh të verifikuar ne 2011 në SHBA midis të rriturve në moshë mbi 35 vjeç është si pasojë e duhanpirjes. Këtë e thotë Rebbeca Siegel e “American cancer society of Atlanta” dhe bashkëautore e artikullit: ..
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>