ABORTI

gus52014

Aborti, kundërshtime dhe e drejta për shëndetin, në Journal of Medical Ethics

"Siç ndodh edhe në vende të tjera, mjekët e përgjithshëm mund të përfshihen në abortin e javëve të para të shtatzanisë" propozon Minerva.
transparent

qer232015

Celiakia lidhet me një rrezik më të lartë aborti ose lindjeje të parakohshme

Femrat e diagnostikuara me sëmundjen e celiakisë kanë mundësi më të larta për të abortuar ose të kenë lindje të parakohshme, ndryshe nga femrat të cilat nuk kanë patur sëmundje të mëparshme. Ky është rezultati që del nga një studim i publikuar te “Annals of Gastroenterology” në të cilin ...
transparent

dhj282017

Studime të reja mbi abortin e përsëritur

Shoqata Europiane e Riprodhimit dhe Embriologjisë (ESHRE) ka publikuar së fundi udhëzime të reja në lidhje me abortin e përsëritur. Ato përditësojnë një dokument të vitit 2006 dhe janë zhvilluar nga një grup pune që përfshin...
transparent

mar262018

Ekspozimi ndaj rrezatimit të aparaturave dhe rrjeteve wireless, shton rrezikun për abort spontan

"Rrezatimi jo jonizues prodhohet nga vënia në punë e pajisjeve elektrike të tilla si pajisje shtëpiake, linjat e energjisë dhe transformatorët, aparaturat dhe rrjetet wireless që gjenerojnë fusha magnetike mjedisore”, shpjegojnë studiuesit, që i kanë...
transparent

pri12019

Barnat për abort. FDA-ja ndërpret shitjen online të Ru486

Me një letër drejtuar sajtit Aid Access, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave (FDA), ka imponuar ndërprerjen e aktiviteteve të konsultimit dhe shpërndarjes së barnave për abort, në veçanti atë të Ru486, që vjen nga...
transparent

jan232020

Një medikament antidiabetik mund të ndihmojë gratë që kanë aborte të përsëritura

Një studim i sapobotuar në “EBioMedicine”, tregon se antidiabetiku sitagliptinë është në gjendje të shtojë qelizat staminale në mitër, duke bërë të mundur krijimin e kushteve për një shtatzëni fiziologjike. Në eksperiment janë...
transparent

qer12020

Sars-CoV-2 rrezikon për abort, nëse infekton placentën

Një letër hulumtuese në “JAMA” përshkruan një rast të infeksionit të dukshëm të placentës nga SARS CoV-2 që mund të ketë shkaktuar një abort spontan në shtatzëninë e parë të një vajze obeze 28-vjeçare në javën e...
transparent

gus262021

Kimioterapia në shtatzëni? E pranueshme, por vetëm në kohën e duhur

Trajtimi me kimioterapi lidhet me një shtim të rrezikut për keqformime të rënda kongjenitale në 12 javët e para të shtatzënisë, gjë që nënvizon rëndësinë e rekomandimit të kontracepsionit dhe testit të shtatzënisë...
transparent

tet122021

Aborti spontan. Si e përballojnë gratë humbjen në rrjetet sociale

Dhimbje, zemërim ose bezdi, por edhe keqardhje dhe shpresë. Këto janë emocionet kontradiktore që gratë, pas një aborti spontan, i shprehin duke ndarë përvojën e tyre në rrjetet sociale, në përpjekje për t’iu dhënë mbështetje...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>