sht112014
Konsumi i frutave dhe perimeve redukton mortalitetin
Pesë porcione fruta dhe perime në ditë lidhen me uljen e vdekshmërisë nga çdo lloj shkaku, dhe mbi të gjitha për sëmundjet kardio-vaskulare por nuk është e nevojshme të shtohen doza të tjera frutash.
sht172014
Kombinimi i co-peptinës me troponinën zvogëlon hospitalizimin
Një studim multicentrikë i publikuar në European Heart Journal tregon se përdorimi i troponinës dhe co-peptinës në pacientët me Sindromë Koronare Akute të cilët largohen herët nga departamentet e urgjencës, ul rriskun për infarkt. Co-peptina, pjesë e pro-hormonit vasopresinë, është një shënues i...
sht242014
Inhibimi i enzimave inflamatore në Sindromin Koronar Akut
Sipas një studimi të botuar në JAMA që përkonë dhe me prezantimin e tij në Kongresin e Shoqërisë Europiane të Kardiologjisë që u mbajt në Barcelonë nga 30 gusht - 3 shtator, darapladib nuk zvogëlon rrezikun e përsëritjes së shqetësimeve...
tet62014
A e dinë kardiologët sasinë e rrezeve që përshkruajnë?
Sipas një dokumenti të Shoqërisë Evropiane të Kardiologjisë, kardiologët duhet të dinë se çfarë dozash rrezatimi sjellin kontrollet e përcaktuara për pacientët. "Pas radioterapisë, imazheria kardiovaskulare përfaqëson 40% të ekspozimit ndaj rrezatimit mjekësor në popullsi...