ushqim

shk172015

Koha është e rëndësishmë në kuzhinë

Koha mund të jetë një nga elemntët kryesorë në një dietë të shëndetshme, të paktën sipas një studimi të publikuar në Gazetën Amerikane të Mjeksisë Parandaluese (American Journal of Preventive Medicine ). Të kalosh më shumë kohë në shtëpi duke përgatitur vaktet bashkangjitet me tregues të shumtë për
transparent

shk172015

Peshku në dietë mbron nga ekspozimi ndaj mërkurit

A mund të ha peshk? Ja një pyetje e bërë shpesh nga gratë shtatzëna për shkak të frikës nga ndonjë ndotje e mundshme me mërkur e cila çon shpesh në mos konsumimin e këtij lloj ushqimi. Një studim i publikuar në Gazetën Amerikane e të Ushqyerit Klink ( American Journal of Clinical Nutrition ) sugjero
transparent

shk202015

Një dietë e shëndetshme mbron nga Bpco

Një dietë e pasur me drithëra integrale, arra dhe yndyrna polisaturike, por e varfër me mish të kuq dhe të paketuar, në miell dhe pijeve të sheqerosura bashkangjitet me një rrezik më të ulët të sëmundjeve polmonare kronike ostrutive (Bpco), sipas një studimi të publikuar tek gazeta mjekësore Britani
transparent

shk232015

Obeziteti shkurton jetën dhe pakëson vitet e kaluara me shëndet të plotë

Sipas një studimi të publikuar tek (The Lancet Diabetes & Endocrinology) obeziteti mund të ulë jetëgjatësinë edhe me 8 vjet, tek të rriturit kjo shifër mund të shkojë deri në 19 vjet për shkak të diabetiti të tipit 2 dhe të sëmundjeve kardiovaskulare. “ Modelet tona të kompjuterizuara tregojnë se ..
transparent

shk282015

Vera e kuqe, jo me tepricë, mbron nga diabeti i tipit 2

Një konsum mesatar i pijeve alkolike bashkangjitet me një ulje të rrezikshmërisë për të zhvilluar diabetin e tipit 2 (Dmt2). Ja dhe përfundimet e sapo publikuara në revistën (Nutrition) Metabolizimi & Sëmundjet Kardiovaskulare (Metabolism & Cardiovascular Diseases) të një studimi të koordinuar nga
transparent

mar192015

Konsumimi i kikirikave ul vdekshmërinë: njësoj si arrat por me kosto më të ulët

Konsumimi i arrave bashkangjitet me një ulje të rrezikut të vdekshmërisë së përgjithshme dhe kardiovaskulare në grupe etnike të ndryshme dhe midis personave me nivel të ulët socioekonomik. “Kjo sugjeron se kikirikat pikërisht për leverdinë e tyre ekonomike mund të jenë një masë efikase për të ...
transparent

mar262015

Obeziteti në diabet: shkurton jetën dhe shton koston e sëmundjes

Në krahasim më diabetikët me peshë normale, ata të cilët janë obezë ose mbipeshë rrezikojnë të humbasin më shumë vite jete dhe i koushtojnë më shumë sistemeve sanitare, sipas një studimi të publikuar tek “Diabetes Care” dhe drejtuar nga Man-Yee Mallory Leung i Shkollës Universitare të Mjeksisë në ..
transparent

mar282015

“Seven countries study” : dieta mesdhetare dhe parandalimi kardiovaskular

Dieta mesdhetare bashkangjitet me nivele më të ulëta treguesish të vdekshmërisë qoftë koronarike, qoftë për të gjitha kauzat dhe studime të mëtejshme kanë bërë të mundur dokumentimin në një shkallë të gjerë, të virtyteve të kësaj mënyre të të ushqyerit. Përfundimet e një studimi revizionar mbi rolin
transparent

pri82015

Obeziteti tek fëmijët: supermarketet nuk mjaftojnë për të ndryshuar zakonet ushqimore

Të ndërtosh supermarket me një shumëllojshmëri të madhe zgjedhjeje të produkteve të shëndetshme dhe të freskëta brënda lagjeve të ashtuquajtura “shkretëtira ushqimore” mund të mos sjellë efektet e dëshiruara, domethënë ndryshimin e zakoneve ushqimore ose reduktimin e obezitetit tek fëmijët. Ja cilat
transparent

pri242015

Vezët mbrojnë meshkujt finlandezë nga diabeti i tipit 2

Konsumimi i vezëve mund të reduktojë rrezikun e diabetiti të tipit 2, kjo sipas një studimi të zhvilluar tek Universiteti i Finalndës Lindore dhe i publikuar te “American Journal of Clinical Nutrition”. Diabeti i tipit 2 po bëhet gjithnjë e më i përhapur në të gjithë botën dhe zakonet e përditshme u
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>