kardiovaskulare

gus32015

Atletët Olimpikë: edhe zemra e tyre mund të jetë në rrezik

Edhe atletët më të mirë mund të kenë anomali kardioqarkulluese të cilat mund të jenë fatale, kjo sipas një studimi të Institutit të Mjekësisë së Sportit të prezantuar në konferencën “Europrevent” në Lisbonë.
transparent

sht32015

Restenoza intrastent: Vendosja e një stenti të ri jep rezultat më të mirë se tullumbacja angioplastike

Pozicionimi i një stenti të dytë në vend të një tullumbaceje angioplastike të veshur me paclitaxel, duket se është qasja më efikase për restenozën koronare që verifikohet brenda një stenti mjekësor. Ky është rezultati i dy studimeve, një evropian dhe tjetri japonez, të sapo publikuar në Journal of t
transparent

kor52016

ACC: Udhëzues për menaxhimin e kolesterolit Ldl pa statina te pacientë me risk të lartë

Kolegji Amerikan i Kardiologëve (American College of Cardiology) ka publikuar azhornimet e udhëzuesve për menaxhimin e niveleve të kolesterolit LDL (c-Ldl) te pacientët me risk të lartë, në terapi jo me bazë statinash, të tilla si ezetimibe dhe inhibitorët e PCSK9 (protein convertase subtilisin/kex
transparent

dhj22016

Kalciumi koronar te gratë me risk të ulët për sëmundja koronare është një indikator i riskut

Mes grave me risk të ulët për sëmundje aterosklerotike kardiovaskulare (ASCVD), kalcifikimet e arteries koronare lidhen si me një shtim të mundësive për të pasur ASCVD edhe me një përmirësim modest të saktësisë parashikuese të sëmundjes krahasuar me faktorët e zakonshëm të riskut. Në këtë përfundim
transparent

shk212017

Hipertensioni, ulja intensive e presionit të gjakut te të moshuarit redukton efektet anësore

Ulja intensive e presionit arterial te të moshuarit hipertensivë redukton riskun për efekte anësore kardiovaskulare, sipas një meta-analize të publikuar në “Journal of the American College of Cardiology”. Eight Joint National Committee në vitin 2014 rekomandoi që te pacientët me moshë më të madhe s
transparent

pri192017

Evolocumab redukton riskun kardiovaskular te pacientët në terapi me statina

Administrimi i evolocumab te pacientët që janë në terapi me statina jo vetëm redukton kolesterolin LDL me vlera mesatare prej 30mg/dl, por zvogëlon ndjeshëm edhe riskun për evente kardiovaskulare. Rezultatet e studimit FOURIER (Further Cardiovascular Outcomes Research with PCSK9 Inhibition in Sub
transparent

pri182017

Studimi në BMJ: Risk për insuficiencë kardiake pas pneumonisë së fituar në komunitet

Pacientët me pneumoni të fituar në komunitet paraqesin një risk më të madh për të zhvilluar në të ardhmen një insuficiencë kardiake sipas asaj që del nga një studim koortë i kontrolluar prospetik me 10 vjet follow up, të zhvilluar nga një grup kërkuesish nga dy universitete kanadeze, rezultatet e të
transparent

qer62017

Eventet kardiovaskulare dhe intoleranca ndaj statinave, një analizë e re trajton problemin

Pacientët me infarkt miokardiak të konsideruar intolerantë ndaj statinave kanë më shumë gjasë për të pësuar një infarkt të ri miokardiak ose evente të tjera koronare, krahasuar me individët që janë të përshtatshëm për terapinë. Në këtë përfundim ka dalë një analize e re e publikuar në Journal of the
transparent

qer152017

Plakje vaskulare e shëndetshme, kujdes ndaj faktorëve dhe sjelljeve të rrezikshme

Një studim i publikuar në revistën “Hypertension” është përpjekur të hedhë dritë mbi faktin nëse mund të shmanget reduktimi i funksionalitetit vaskular që lidhet me moshën, i konsideruar si i pashmangshëm gjatë plakjes. “Kemi vlerësuar prevalencën, faktorët dhe prognozën e një plakjeje të shëndetshm
transparent

kor32017

Sëmundja koronare stabël, çrregullimet mendore mund të rrisin riskun për vdekje

Sipas një studimi të publikuar në revistën “Heart”, një çrregullim mendor persistent nga i moderuar në të rëndë, është i lidhur me një risk më të lartë për vdekje te pacientët me sëmundje koronare stabël. Dhe nga ana tjetër asnjë lidhje e këtij lloji nuk është hasur te personat që shfaqnin çrregulli
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>