infeksion

shk72018

Diabetikët, të tregojnë kujdes të veçantë. Janë më të rrezikuarit nga infeksionet

Sipas një studimi të botuar në “Diabetes Care”, diabetikët kanë një rrezik më të lartë për t’u sëmurur apo për të vdekur për shkak të infeksioneve të rënda, shumë më shumë sesa popullsia në përgjithësi...
transparent

pri302018

Një aplikacion i ri llogarit rrezikun e infeksionit urinar, te fëmijët me temperaturë të lartë

Quhet UTICalc dhe është aplikacioni që llogarit online te fëmijët me temperaturë, rrezikun e një infeksioni të aparatit urinar (UTI) në mënyrë më të kujdesshme, krahasuar me algoritmet ekzistuese. “UTICalc është një aplikacion...
transparent

gus82018

Cilat infeksione vënë në rrezik njerëzit alergjikë nga penicilina?

"Pjesa më e madhe e pacientëve që vuajnë nga alergjia ndaj penicilinës, nuk janë vërtet alergjikë ndaj saj. Në një studim mbi personat e etiketuar si alergjikë ndaj penicilinës, 95% e pacientëve kanë rezultuar tolerantë ndaj...
transparent

gus132018

Infeksionet. Shpeshtësia në fëmijëri, shpjegohet edhe me rrezikun mjedisor

Në tre vitet e para të jetës, fëmijët përballen me rreth 14 infeksione me një përhapje shumë të ndryshueshme, që vetëm pjesërisht mund të shpjegohen nga faktorët e rrezikut mjedisor. Kjo nxjerr në pah rëndësinë e karakteristikave...
transparent

sht72018

Cila është lidhja e vërtetë mes vaksinave të fëmijërisë dhe rrezikut nga infeksionet?

Ka patur shqetësime në lidhje me faktin se ekspozimi i hershëm ndaj vaksinave të shumta dhe antigjeneve të tyre mund të shkaktojë mosfunksionim imunitar duke rritur gjasat e infeksioneve që nuk mbulohen nga imunizimi. Për...
transparent

sht212018

Mbështetet përdorimi i antibiotikëve te fëmijët me kollë. Ja, cilat janë pro-të dhe kundra-t

Antibiotikët janë efektivë te fëmijët me kollë produktive për më shumë se katër javë, sipas një shqyrtimi të kohëve të fundit nga Cochrane. “Te këta pacientë, të dhënat tona tregojnë se marrja për...
transparent

tet52018

Terapia për stafilokokun. Ndërtohet algoritmi që përcakton kohëzgjatjen e antibiotikëve

Stafilokokët janë ndër shkaqet më të zakonshme të infeksioneve të gjakut. Ne kemi dashur të provojmë një algoritëm që përcakton se sa kohë duhet të marrin antibiotikë intravenozë pacientët me infeksione të stafilokokut në...
transparent

tet262018

Tatuazhet. Pasojat më të rënda i kanë njerëzit me imunitet të komprometuar

Pacientët nuk kanë gjasa ta diskutojnë me mjekun e tyre vendimin për të bërë tatuazh. Pacientë me imunitet të komprometuar për një kohë të gjatë janë shpesh të rinjtë të cilët janë gjithashtu më të predispozuar të marrin...
transparent

dhj172018

Infeksionet respiratore recidivante rëndojnë familjet. “Armët” për t’u mbrojtur

Një nga tre mungesa në shkollë iu atribuohet infeksioneve respiratore recidivante. Ky është një nga motivet bazë edhe për humbjen e 30% të ditëve të punës nga prindërit. Por, nuk duhet harruar që edhe të rriturit sëmuren, duke qenë të detyruar t’u nënshtrohen...
transparent

shk42019

Pacientët me ventilim në ICU. Ndërhyrjet lokale nuk reduktojnë infeksionet e gjakut

Te pacientët që i nënshtrohen ventilimit në terapinë intensive, as kolutori me klorheksidinë, as dekontaminimi orofaringeal selektiv (SOD) dhe as dekontaminimi selektiv i sistemit tretës (SDD) nuk reduktojnë në mënyrë të...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>