terapi

tet182018

Meshkujt që i nënshtrohen fototerapisë, rrezikohen nga krizat epileptike

Fototerapia e përdorur për të trajtuar verdhëzën neonatale shoqërohet me një rritje të lehtë të rrezikut për kriza epileptike të mëvonshme, siç sugjeron një studim danez retrospektiv, i publikuar në “Pediatrics”...
transparent

jan152019

Udhëzimet e reja konfirmojnë lidhjen ndërmjet fibrilacionit atrial dhe demencës

Deklarata e parë e konsensusit mbi aritmitë dhe funksionin konjitiv, e paraqitur në takimin e vitit 2018 të European Heart Rhythm Association, konfirmon se pacientët me fibrilacion atrial mund të kenë risk të reduktuar...
transparent

jan222019

Endokarditi. Kalimi në terapinë antibiotike orale mund të bëhet më shpejt

Udhëzimet aktuale amerikane dhe evropiane mbi menaxhimin e endokarditit mbështesin një terapi antibiotike intravenoze për një periudhë që zgjat nga katër, deri në gjashtë javë. Një kalim në trajtimin oral, që është...
transparent

shk132019

Zbulimi italian: PCSK9 qëndron në bazë të proceseve trombotike

Sipas dy studimeve të publikuara në “Journal of the American College of Cardiology”, proteina PCSK9, e njohur tashmë për përfshirjen e saj në hiperkolesterolemi, është edhe një molekulë kyçe për të kuptuar sëmundjet kardiake...
transparent

shk252019

Faktori i ri i hap rrugën terapisë së personalizuar për tromboembolizmin venoz

Është identifikuar një faktor i ri i parashikimit të riskut për tromboembolizmin venoz. Sipas një studimi të publikuar në “Journal of American Heart Association”, i është hapur rruga terapisë së personalizuar, sepse përqendrime të larta...
transparent

pri12019

Identifikohen shënjestrat e reja terapeutike kundër atrofisë muskulore spinale

Një studim i ri italian i publikuar në “Brain”, ka identifikuar te pacientët me atrofi muskulore të shpinës, dy gjene të mundshme target NRXN2 dhe SYNCRIP, si alternativë ndaj gjenit SMN, i cili aktualisht është objektivi i vetëm...
transparent

pri112019

Shumë terapi pediatrike mund të evitohen. Studiuesit tregojnë se cilat...

Abuzimi me terapitë mjekësore në fushën pediatrike, vazhdon të jetë një problem, por, sipas një rishikimi të literaturës botuar në “JAMA Pediatrics”, gjërat po përmirësohen. “Rezultatet tona bazohen në dhjetë artikuj...
transparent

pri302019

Hepatiti B. Rasti klinik: të ndërpriten antiviralët nëse ka bioshënjues pozitivë

Disa të sëmurë me hepatit kronik B mund t’i ndërpresin pa rrezikuar barnat antivirale nëse analiza e bioshënjuesve të rinj jep përgjigje pozitive. Rasti klinik i një gruaje të kuruar në Piza për hepatitin B kronik HBeAg negativ...
transparent

maj312019

Infeksioni nga H. pylori pa të dhëna ndjeshmërie. Më e mira, terapia e katërfishtë me bismut

Sipas një studimi të publikuar në “Gastroenterology”, në rastet e infeksionit nga Helicobacter pylori, ku të dhënat e ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve është e vështirë të gjenden, 14 ditë terapi e katërfishtë me bismut përbëjnë zgjidhjen...
transparent

qer192019

Insuficienca kardiake dhe diabeti melit i tipit 2, në disa raste, duhen trajtuar së bashku

Sipas deklaratës shkencore të Shoqatës Amerikane të Zemrës dhe Shoqatës së Pamjaftueshmërisë Kardiake, nevojiten strategji efektive terapeutike për njerëzit që janë të prekur nga diabeti i tipit 2 dhe pamjaftueshmëria...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>