Covid-19

shk242020

Covid-19. Virusi ngadalësohet. Numri i shërimeve kapërcen atë të infektimeve

Personat e shëruar nga coronavirusi në Kinë kanë tejkaluar për herë të parë numrin e infeksioneve të reja që nga shpërthimi i krizës, të cilat kanë rënë në minimum që nga 29 janari: nga spitali kanë dalë 1.824 vetë, ndërsa janë...
transparent

shk262020

Coronavirusi. Masat parandaluese janë e vetmja mundësi e mbajtjes nën kontroll. Ja, studimi

Sipas një studimi të publikuar në “Science”, ndonëse kërkuesit kanë mbledhur dhe ndarë informacione në kohë rekord, për momentin, edhe ekspertët e kanë të pamundur...
transparent

shk282020

Coronavirus. Afrohet pandemia. Virologët diskutojnë për hapje të kufijve

Ekspertët diskutojnë me njëri-tjetrin, duke ndarë mendime të ndryshme, por shumë prej tyre janë të bindur që coronavirusi i ri do të hyjë në një fazë pandemike. “Nature e Science” ka intervistuar epidemiologë dhe virologë nga...
transparent

shk282020

Ende asnjë rast coronavirusi. Publikohet karantina: shtëpia e pushimit e ministrisë së Mbrojtjes në Durrës

Shqipëria nuk është prekur nga coronavirusi Covid-19, ndërsa janë kryer 18 testime për persona të dyshuar që kanë patur histori udhëtimi me vendet e prekura dhe kanë...
transparent

mar32020

Coronavirusi. Shqipëria, Kosova, Serbia, Mali i Zi, zero raste të konfirmuara

Në Shqipëri, ku vetëm në 24 orët e fundit kanë hyrë 17830 udhëtarë, janë testuar gjithsej 36 vetë, të cilët kanë ardhur nga vendet e prekura, kryesisht Italia dhe kanë shfaqur simptoma, por nga analizat laboratorike kanë rezultuar...
transparent

mar112020

Covid 19. Kryeministri: 1000 euro shpërblim për mjekët dhe infermierët

Kryeministri Rama në mbledhjen e Këshillit të Ministrave ka njoftuar shpërblim për personelin mjekësor, duke filluar nga 1000 euro shtesë mbi rrogën për mjekët dhe infermierët e vijës së parë, dhe 500 euro shtesë për sanitarët dhe...
transparent

mar112020

Larja e duarve dhe izolimi, i pakësojnë infektimet më shumë sesa kufizimi i udhëtimeve

Sipas një studimi të publikuar në “Science”, kufizimi i udhëtimeve në zonat me shpërthime të Covid-19 ka ndikim modest në përhapjen e epidemisë, ndryshe nga ndërhyrjet e shëndetit publik (mes të cilave, diagnostikimi dhe izolimi...
transparent

mar122020

EKSKLUZIVE: Miliona maska të magazinuara në Kanada, kanë skaduar para shfaqjes së coronavirusit

Miliona maska fytyre të grumbulluara nga Ontario pas shpërthimit të SARS-it, për mbrojtjen e punonjësve të kujdesit shëndetësor gjatë një epidemie të ardhshme kanë skaduar, sipas zyrtarëve dhe dokumenteve rajonale, duke...
transparent

mar122020

Coronavirusi dhe terapitë. SIF: Në ç’pikë gjenden kërkimet dhe cilat barna janë në horizont?

Në subjektet e prekura nga Covid-19, disa shërohen spontanisht dhe të tjerë marrin trajtime me barna. Por, cilat janë barnat e përdorura? A ka barna që luftojnë coronavirusin? SIF qartëson situatën...
transparent

mar162020

Në Japoni zbulohet një objektiv i ri i mundshëm për terapinë kundër coronavirusit

Sipas një studimi të botuar në “Pnas”, disa studiues japonezë kanë arritur të krijojnë në laborator qeliza të inxhinierizuara që mund të infektohen lehtësisht nga coronavirusi i ri dhe që për këtë arsye, duken të përsosura për t’u përdorur...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>