ushqyerje

qer72022

Ushqimet me indeks të ulët glicemik mbrojnë pacientët kardiopatikë

Një dietë që përmban ushqime me një indeks të ulët glicemik mund të përmirësojë gjendjen shëndetësore të pacientëve me sëmundje të arterieve koronare, sipas një studimi të prezantuar në Kongresin ACNAP-EuroHeartCare 2022...
transparent

qer292022

Dieta e shëndetshme predispozon më pak për diabet, në të gjitha nivelet e rrezikut gjenetik

Cilësia e të ushqyerit dhe rreziku gjenetik lidhen drejtpërdrejt dhe në mënyrë të pavarur me gjasat e zhvillimit të diabetit të tipit 2 (DM2), sipas një studimi të publikuar...
transparent

gus22022

Mënyra e jetesës mund të kundërshtojë gjenetikën që vë në rrezik për iktus

Njerëzit që gjenetikisht kanë një rrezik më të lartë për iktus mund ta ulin ndjeshëm atë duke adoptuar një mënyrë jetese të shëndetshme nga ana kardiovaskulare, sipas një studimi...
transparent

jan132023

Parkinsoni. Kur pasojat ndikojnë në jetën e përditshme

Njerëzit me Parkinson në fazën prodromale ose të panjohur mund të shfaqin pasoja më të rënda në aktivitetet e përditshme që përfshijnë lëvizshmërinë dhe forcën deri në...
transparent

mar232023

Çrregullimet e të ngrënit. Metaanaliza bën përmbledhjen e rasteve te fëmijët

Një metaanalizë e publikuar në “JAMA Pediatrics” tregon se më shumë se një në pesë fëmijë dhe adoleshentë vuajnë çrregullime të të ngrënit dhe se ky problem është më i...
transparent

maj22023

Fertiliteti femëror. Studimi analizon rolin e ushqyerjes

Ushqyerja mund të luajë një rol të rëndësishëm në riprodhimin femëror dhe fekondimin in vitro, por numri i kufizuar i studimeve dhe mospërputhjet e të dhënave të...
transparent

shk82024

Dr. Skënder Brataj: Interneti po shndërrohet në emergjencë shëndetësore.

Pavarësisht avantazheve të shumta që ka interneti, qëndrimi me orë të gjata, por edhe varësia që po krijojnë fëmijët tanë nga lojërat, po u shkakton dëme shëndetësore. Dr. Skender...
transparent

maj102024

Dieta bimore mund të ulë rrezikun për përparim të kancerit të prostatës

Efikasiteti i dietave vegjetariane te pacientët e diagnostikuar me kancer prostate jo metastatik është analizuar në një studim të kryer nga June Chan, në Universitetin e...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>