obeziteti

qer72014

Medscape, ja stili i jetës së mjekëve në SHBA

Sa është numri i mjekëve obez? Dhe sa të lumtur janë? Janë të martuar apo single? Kush janë ata mjekë që bëjnë më shpesh burnout? Sa pushime bëjnë në vit? Përgjigjet e këtyre pyetjeve, dhe shumë të tjera janë publikuar në Medscape 2014...
transparent

qer112014

Prindër të divorcuar? Fëmijë mbipeshë

Divorci i prindërve është i lidhur me mbipeshën e fëmijëve që përfshihen në vendimmarrje? Përgjigja duket afermative, të paktën nga përfundimi i nxjerr nga një studim i publikuar tek British Medical Journal online
transparent

qer132014

Diabeti tip 2: ja faktorët që e lidhin atë me shtimin në peshë

Kur nis terapia insulinike është e zakonshme të ketë shtim në peshë. Në praktikën klinike të përditshme është e domosdoshme të njihet nëse pacientët që kanë nisur terapitë me insulin, kanë risk për të shtuar peshë.
transparent

gus302014

Obeziteti infantil: dobësimi në spital është më efikas

Trajtimi spitalor i fëmijëve dhe adoleshentëve të cilët janë obezë ka rezultuar më efikas se trajtimi ambulator vetëm në trejtimet afat shkurtër dhe jo në qëndrimet e gjata spitalore.
transparent

sht192014

Trasplanti i mikrobiomës për trajtimin e diarresë nga Clostridium difficile

“Një risi e pabesueshme”. Ky është përkufizimi që Antonio Gasbarrini, profesor i gastroenterologjisë në Universitetin Cattolica del Sacro Cuore, përcakton transplantin e mikrobiomës (transplanti i florës bakteriale nga një individë i shëndoshë tek një përson me sëmundje gastrointestinale).
transparent

tet242015

Stresi post-traumatik rrit varësinë ndaj ushqimit

Simptomat e çrregullimit nga stresi post-traumatik (PTSD) janë të lidhura me një varësi në rritje për t'u ushqyer, sipas një studimi të publikuar në "JAMA Psychiatry" dhe të koordinuar nga Janet Rich-Edwards i Connors....
transparent

sht262014

Dr.Manjola Çarçani: Shifra alarmuese të mbipeshës në fëmijët shqiptarë

Studimet e kryera ndër vite, tregojnë se fëmijët e moshës 6-18 vjeç kanë tendencë të jenë mbipeshë dhe obezë. Si pasojë është rritur numri i fëmijëve me diabet tip 1 dhe obezë, dyfishuar rastet e reja me diabet tip2 në fëmijëri.
transparent

sht272014

Tonsilektomia favorizon mbipeshën në fëmijët me apne gjumi

Sipas një studimi të publikuar në Pediatrics, trajtimi me adenotonsilektomi (heqja e bajameve) në sindromën e apnesë pediatrike të gjumit çon në një shtim të konsiderueshëm në peshë pavarësisht peshës ( BMI) së pacientit perpara operacionit.
transparent

jan152015

FDA miraton një bar të ri për menaxhimin kronik të peshës

“Food and Drug Administration” ka miratuar naltrexon hidrokloridin dhe bupropion hidrokloridin si mundësi trajtimi për menaxhimin kronik të peshës, duke shoqëruar një dietë hipokalorike dhe aktivitetin fizik.
transparent

shk162015

Në Britaninë e Madhe mbi një e treta e fëmijëve janë mbipeshë

Mbi një e treta e fëmijëve në Britaninë e madhe janë mbi peshë, sipas një studimi të publikuar tek Arkivat e Sëmundjeve të Fëmijërisë (Archives of Disease in Childhood) nga e cila shfaqet se rritja e lartë e mbizotërimit të mbipeshës dhe obezitetit fillon të stabilizohet.
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>