Të moshuar

qer122014

Mosbesimi tek të tjerët çon në demencë?

Personat me nivel të lartë mosbesimi në lidhje me të tjerët rrezikojnë më shumë të zhvillojnë demencën, të paktën duke gjykuar konkluzionet e një studimi të publikuar tek Neurology.
transparent

qer202014

Kombinimi vitamina D-kalçium mbron të moshuarit nga frakturat

Në personat mbi gjashtëdhjetë e pesë vjeç marrja çdo ditë e kalciumit dhe vitaminës D, ofron mbrojtje kundër rriskut për fraktura. Sipas një rishikimi të National Osteoporosis Foundation të publikuar në Cochrane Library...
transparent

qer242014

Parkinsoni: përdorimi long-term i levodopës ende i suksesshëm

Trajtimi fillestar i Parkinsonit me “të vjetrën” levodopa mund të jap rezultate më të mira dhe afatgjata në lidhje me lëvizshmërinë dhe cilësinë e jetës. Kjo rrjedh nga rezultatet e studimit PD Med - më i madhi i kryer deri më tani mbi trajtimin e kësaj sëmundjeje - botuar në revistën Lancet.
transparent

kor22014

Hipertensioni, ESH: terapia duhet të jetë e personalizuar

Në fushën e sëmundjeve hipertensive udhëzuesit insistojnë në faktin se ka barna që janë zgjedhje e parë dhe e dytë, por nuk mund të themi se ka barna që janë gjithnjë zgjedhje e parë pasi kjo varet nga gjendja shëndetësore e pacientit.
transparent

gus222014

Depresioni, faktor rrisku për demencë?

Një studim i publikuar në Neurology, revista mjekësore e Akademisë Amerikane të Neurologjisë, sqaron marrëdhënien mes demencës dhe depresionit.
transparent

sht42014

Sporti në mbi 65 vjeç, ruan kockat dhe muskujt

Të qënit fizikisht aktiv mund të përmirësojë në mënyrë të konsiderueshme sistemin muskuloskeletikë dhe të vonojë efektet e plakjes. Kjo është e vërtetuar nga një kërkim bërë në Rhode Island Hospital publikuar në Journal of American Academy of Orthopaedic Surgeons.
transparent

sht202014

Demenca e avancuar: efektet e barnave gjithnjë e më të diskutuara

Shumica e atyre që banojnë në një shtëpi pleqsh dhe vuajnë nga demenca e avancuar marrin barna që jo vetëm kanë efekte të diskutueshme, por edhe rritin shpenzimet e kujdesit shëndetësor.
transparent

tet92014

Të moshuarit me SPOK: numër i lartë demencash

Të moshuarit me Sëmundje Ostruktive Pulmonare Kronike (SPOK) kanë një rrisk të rritur për të zhvilluar degradim mendor, kryesisht dëmtim të të menduarit pa humbje të dukshme të kujtesës, sugjeron një studim i ri.
transparent

tet232014

Oxford: një test gjaku parashikon subjektet në rrezik për Alzheimer

Një studim britanik, që ka përfshirë më shumë se 1000 shkencëtarë nga bota akademike dhe industriale ka çuar në zhvillimin e një testi gjaku për të parashikuar fillimin e sëmundjes Alzheimer (AD).
transparent

tet282014

Britania e Madhe vlerëson projektet e asistencës ndaj të moshuarve

Londra u jep çmimet Pharmaceutical Care Awards 2014 dy projekteve të zhvilluara nga farmacistët. Puna e parë e vlerësuar është e një grupi farmacistësh nordirlandezë nga...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>